Kam po informacije: na Pediatrični kliniki možnost izpostavljenosti virusu ošpic

Kam po informacije: na Pediatrični kliniki možnost izpostavljenosti virusu ošpic

10.1.2018, 11:05 R. M. Z. Zdravje v EU
V začetku novega leta je v javnosti odjeknila novica o okužbi z virusom ošpic. Ker se je z virusom ošpic mogoče zelo hitro okužiti, zdaj iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) opozarjajo, da so bili lahko otroci in starši, ki so se 4. januarja 2018 zadrževali v nekaterih čakalnicah Pediatrične klinike v Ljubljani,  izpostavljeni virusu ošpic.


Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani (UKC LJ) je pripravila seznam otrok, ki so bili v stiku z ošpicami in jih posredovala epidemiologom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Epidemiologi poskušajo po telefonu pridobiti informacije o cepilnih statusih izpostavljenih otrok in njihovih spremljevalcev ter jim individualno svetujejo o primernih ukrepih.

Starši in skrbniki, ki potrebujejo dodatne informacije, navodila in pojasnila glede ukrepov po stiku z virusom ošpic  4. januarja 2018 na Pediatrični kliniki UKC LJ, lahko pokličejo in se posvetujejo z epidemiologom NIJZ na telefonski številki 031 646 617 od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00 uro.


Foto: Bigstock

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.