Zadnja novica

Dolgotrajna uporaba ZPČ lahko podvoji tveganje za raka želodca

Ko je okužba z bakterijo Helicobacter pylori izkoreninjena in se nato bolniku predpiše dolgotrajna uporaba zaviralcev protonske črpalke (ZPČ), se tveganje za raka želodca več kot podvoji, kažejo izsledki populacijska študija, ki je potekala med prebivalci Hongkonga. 

Nega in dogodki

Preverite: 1. december je dan za brezplačno in anonimno testiranje

Preverite: 1. december je dan za brezplačno in anonimno testiranje

29.11.2017, 13:24 R. M. Z. Nega in dogodki
Ob svetovnem dnevu boja proti AIDSU, 1. decembra, bodo mariborski infektologi prispevali k ozaveščenosti prebivalstva o okužbah z virusom HIV ter z virusoma hepatitisa B in C, so sporočili iz UKC Maribor. V avli kirurške stolpnice bo v ta namen potekalo brezplačno in anonimno testiranje na omenjene okužbe.

Ker je stopnja testiranja na okužbe z virusom HIV ter hepatitisom B in C v Sloveniji zelo nizka, strokovnjaki priporočajo testiranje. V mariborski regiji žal ni možno anonimno in brezplačno testiranje oseb na okužbo z omenjenimi virusi. V ta namen bi želeli na ta dan omogočiti anonimno in brezplačno testiranje za čim več oseb.

1. decembra bodo študenti, člani Društva študentov medicine Slovenije, na Kongresnem trgu v Ljubljani mimoidoče že tradicionalno osveščali o AIDSu . Ogledali si boste lahko tudi njihovo razstavo  " Od smrtne obsodbe do sobivanja", ki prikazuje glavne družbene in zdravstvene dogodke od pojava HIV-a do danes, so sporočili iz ministrstva za zdravje.Foto: Bigstock
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.