Zadnja novica

Z mediteransko prehrano nad depresijo

Kako se prehranjujemo, ima vpliv na naše duševno zdravje. Ko so ljudje s hudo obliko depresije začeli upoštevati smernice, ki jih predpisuje mediteranski način prehranjevanja, se je pri njih bistveno zmanjšala resnost simptomov, ti blagodejni učinki pa so se kazali do šest mesecev.

Kako zdravimo

 • VIDEO: Zaščitite se, sezona gripe je tu

  VIDEO: Zaščitite se, sezona gripe je tu

  18.1.2018, 21:49 R. M. Z. Kako zdravimo
  Kakšna bo letošnja sezona gripe, je nemogoče napovedati. Običajno pa je vsako leto vrh sezone gripe konec januarja oziroma februarja, ko beležimo največje število obolelih, sporočajo iz Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja (NIJZ). Gripa je zelo nalezljiva bolezen in virus se z lahkoto širi med prebivalci.
 • Z mediteransko prehrano nad depresijo

  Z mediteransko prehrano nad depresijo

  17.1.2018, 00:00 R. M. Z. Kako zdravimo
  Kako se prehranjujemo, ima vpliv na naše duševno zdravje. Ko so ljudje s hudo obliko depresije začeli upoštevati smernice, ki jih predpisuje mediteranski način prehranjevanja, se je pri njih bistveno zmanjšala resnost simptomov, ti blagodejni učinki pa so se kazali do šest mesecev.
 • Zmanjšajmo travmo s premiki oči

  Zmanjšajmo travmo s premiki oči

  15.1.2018, 23:32 R. M. Z. Kako zdravimo

  Leta 1987 je ameriška psihologinja Francine Shapiro pri svojem delu s klienti ugotovila, da se nadležne negativne misli in spomini zmanjšajo, če klient svoje oči ob tem premika levo in desno.  Na osnovi tega opažanja je izvedla študijo in razvila standardiziran protokol za obravnavo travme, ki je na koncu dobil ime Postopna desenzitizacija in predelava z očesnim gibanjem (Eye Movement Desensitization and Reprocessing – EMDR).

 • Cepiva proti gripi za odrasle trenutno ni na zalogi

  Cepiva proti gripi za odrasle trenutno ni na zalogi

  11.1.2018, 22:40 R. M. Z. Kako zdravimo
  Tagi: gripa, cepivo, NIJZ
  Cepiva proti gripi za odrasle trenutno ni na zalogi, sporočajo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Vsi izvajalci cepljenja, ki so jim posredovali naročilnico za cepivo proti gripi do 10. januarja 2018, so že prejeli cepivo glede na naročilo oziroma bodo prejeli cepivo v naslednjih dneh, še dodajajo. 
 • Slovenska zgodba o uspehu – na poti k izkoreninjenju

  Slovenska zgodba o uspehu – na poti k izkoreninjenju

  9.1.2018, 15:32 Veronika Sorokin, Sanja V. Švajger Kako zdravimo

  Zdravljenje virusnega hepatitisa C (HCV) je še kako pomembno, saj prinese boljšo kakovost življenja bolniku, hkrati pa se preprečuje širjenje bolezni. Tako na primer pri nas v skupini hemofilikov pravkar zdravijo zadnjega bolnika, ki je okužen s HCV. Seveda pa se je treba ozreti tudi po drugih skupinah s povečanim tveganjem za okužbo, od odvisnikov do ljudi s sicer zdravim življenjskim slogom, a so postali nosilci virusa v preteklosti. 

 • Homeopatska podpora v zimskem času

  Homeopatska podpora v zimskem času

  7.1.2018, 06:30 dr. Maruša Hribar, mag. farm. Kako zdravimo
  Homeopatija predstavlja celostni pristop zdravljenja k obravnavi pacienta kot posameznika. Prednost homeopatskih zdravil je v tem, da se lahko predpišejo posamezniku bolj prilagojeno, saj se izbere kombinacija, ki ustreza njegovi telesni, čustveni in mentalni predispoziciji. To predstavlja individualen in personaliziran pristop zdravljenja. 
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.