Kako zdravimo

 • Ko je vse težje priti do zraka

  Ko je vse težje priti do zraka

  26.6.2015, 09:02 Sanja Čakarun Kako zdravimo

  Idiopatska pljučna fibroza (IPF) je neozdravljiva pljučna bolezen, ki je povsod po svetu še vedno preslabo poznana in prepoznana. Na vse mejnike, ki jih je pri obravnavi te bolezni še treba doseči, sta na spletni konferenci o IPF opozorila vrhunska strokovnjaka na tem področju.

 • Mikrohranila so makropomembna

  Mikrohranila so makropomembna

  25.6.2015, 12:05 R. M. Z. Kako zdravimo

  O tem, da je treba povečati vnos vitamina C, ko smo bolni, ali o pomenu vitamina A za zdravje oči in vitamina D za kosti smo pogosto slišali, so pa za optimalno delovanje našega telesa ključnega pomena vsa mikrohranila, ki jih potrebujemo v zelo majhnih količinah. 

 • Prisluhnite telesu - pijte, ko ste žejni!

  Prisluhnite telesu - pijte, ko ste žejni!

  24.6.2015, 11:28 Monika Kubelj Kako zdravimo

  Vnetja sečil spadajo med pogostejša obolenja, vendar običajno potekajo v blažji obliki in v nekaterih primerih niti ne zahtevajo zdravljenja. Glavni razlog okužbe sečil je v večini primerov vdor bakterij, ki so normalno prisotne v črevesju in zunanjem delu spolovila. 

 • Kopalna sezona in zdrava ušesa

  Kopalna sezona in zdrava ušesa

  22.6.2015, 13:39 R. M. Z. Kako zdravimo
  Se tudi vi radi potapljate in plavate? To je vsekakor koristno, a ob tem nikar ne pozabite na zdravje svojih ušes, saj jim lahko dolgotrajna izpostavljenost vlagi in toploti škodi; draži in zmehča zunanji sluhovod in pripadajočo kožo, zato okužbe z mikrobi niso več daleč. 
 • Mala šola prve pomoči

  Mala šola prve pomoči

  16.6.2015, 22:43 Marina Gradinac, dr. med. Kako zdravimo

  Prve pomoči se v življenju učimo kar nekajkrat (npr. med opravljanjem  vozniškega izpita ...), zato verjetno mislimo, da o tem vemo že prav vse. Ampak ali je res tako? Ali znamo na primer pravilno oskrbeti rano? Ali je treba oskrbeti prav vsako, tudi najmanjšo poškodbo?

 • Vzrok za solze so lahko tudi alergije

  Vzrok za solze so lahko tudi alergije

  16.6.2015, 22:24 R. M. Z. Kako zdravimo
  Pogled na človeka s pordelimi, z otečenimi in s solzavimi očmi nam navadno vzbudi skrb in vprašanje, le zakaj joče. A bolj kot otožnost ga verjetno v teh dneh pestijo pogoste alergijske bolezni, ki so posledica preobčutljivosti na določeno snov ali na katerega izmed alergenov.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.