Imate čezmejni projekt? Nagrada znaša 10.000 evrov

Avtor: R. M. Z.

Spodbuda čezmejnega sodelovanja, razvoj trajnostnih in inovativnih pobud ter reševanje trenutnih izzivov so temeljni stebri Evropske zdravstvene nagrade v vrednosti 10.000 evrov, ki bo za čezmejni projekt podeljena na letošnjem Evropskem zdravstvenem forumu Gastein (EHFG 2017) oktobra letos.

Avstrijsko zvezno ministrstvo za zdravje in ženske ter FOPI, zveza raziskovalnih in razvojnih farmacevtskih industrij v Avstriji, sta sponzorja letošnje nagrade Evropskega zdravstvenega foruma v Gasteinu. Rok za prijavo je 26. maj 2017 do polnoči, prijavite pa se lahko na povezavi.

Prijavljene pobude in projekti pa morajo dosegati določena kriterije. Med drugim: 
– pobuda mora biti že v fazi implementacije (izvajanja), ni pa nujno, da je v trenutku prijave že končana

– kandidati morajo predložiti pridobljene začetne ugotovitve oziroma rezultate
– pobuda naj se osredotoča na področje javnega zdravja in zdravstvene oskrbe ter obravnava pomembna zdravstvena tveganja za populacijo s stališča preprečevanja in spodbude zdravja, izboljšanja kakovosti oskrbe, dostopa do zdravstvenih storitev ali povečane (tudi stroškovne) učinkovitosti
– iz pobude mora biti jasno razvidna njena inovativnost in/ali prikazana njena dodana vrednost v primerjavi s primerljivimi projekti.
– pobuda mora biti trajnostno naravnana in dopuščati možnost prenosa tudi v druge države.
Evropski zdravstveni forum Gastein (European Health Forum Gastein) zbira vloge za Evropsko zdravstveno nagrado (European Health Award) v sodelovanju z zunanjimi ocenjevalci. O prijavah in kriterijih lahko preberete več na povezavi.
Foto: Bigstock

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj