Kaj prinaša nova številka Revije za moje zdravje

Avtor: R. M. Z.

Spremembe Zakona o pacientovih pravicah, sprejete septembra 2017, so se začele uporabljati v prvih dneh leta 2018. Pri napotnicah za zdravstvene preglede in posege ter pri naročanju nanje prinašajo spremembe, ki jih bo treba natančno spremljati. Jih poznate dovolj? Ne? Tudi o tem pišemo v novi številki Revije za moje zdravje.

Raziščimo in zdravimo pomanjkljivo delovanje trebušne slinavke

Različne preobčutljivosti se kažejo s podobnimi simptomi in znaki, do njih pa pripeljejo različni mehanizmi. Ti so lahko imunsko posredovani, neimunski, vzrok pa je pogosto tudi spremenjeno delovanje eksokrinega dela trebušne slinavke.
Nove oznake na napotnicah in čakalne dobe
Trem do zdaj znanim stopnjam nujnosti na napotnicah je bila s spremembo tega zakona dodana še četrta. Poznate vse štiri in razlike med njimi?
Vas simptomi alergijskega rinitisa motijo?
Alergijski rinitis (AR) ali seneni nahod, kot ga pogovorno poimenujemo, je kronična je kronična bolezen zgornjih dihal, ki jo ima vsaka peta odrasla oseba.
»Cunami« v zdravljenju lokalno napredovalega raka pljuč
Po več desetletjih so strokovnjaki priča velikemu napredku pri zdravljenju bolnikov z lokalno napredovalim nedrobnoceličnim rakom pljuč (NDRP).
→  Sladkorna bolezen: človeka je treba in obravnavati celostno
Danes vemo, da bolnike s sladkorno boleznijo ogrožajo tudi srčno-žilne bolezni, ki spet povzročajo številne druge bolezni in zaplete.
  Intervju: Azra Širovnik: Ne žrtvujte zdravja za nikogar in ničesar!
→  Slovenski kardiokirurgi ujeli korak s časom
→  Kdaj in zakaj smo predebeli
→  Kaj vse bi še morali vedeti o sladkorju
→  Bodimo kritični – poiščimo kritično znanstveno objavo!
→  Bolečine v mišicah zaradi uživanja statinov


REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.   
Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno. 
Naročite se na Revijo za moje zdravje 
Letno izide 8 številk 
Letna naročnina samo 16€ + DDV – 19,52 € 
Vplačilo na račun: SI56 6100 0000 6038 015 
Znesek naročnine lahko poravnate preko položnice.

Revijo za moje zdravje lahko z dokazilom o plačilu naročnine in potrebnimi podatki za dostavo revije naročite na naslovu KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti info@kinoks.si

Naročnina velja do pisnega preklica, ki ga je potrebno poslati mesec dni pred iztekom obstoječe naročnine na info@kinoks.si ali KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj