Zadnja novica

Poškodba možganov poveča tveganje za demenco

Ena ali več nezgodnih poškodb možanov, ki so posledica udarca v glavo, pri posamezniku poveča tveganje za pojav demence tudi za 24 odstotkov, je pokazala analiza podatkov danskega državnega registra bolnikov, ki je zajela podatke 2,8 milijona ljudi. Najvišje tveganje so opazili pri tistih, ki so se poškodovali v svojih 20-ih letih, saj je bila zanje verjetnost pojava demenca tekom življenja višja za kar 63 odstotkov. 

Zdravje v EU

Imate vprašanja o EU? Tu vam nudijo vso pomoč

Imate vprašanja o EU? Tu vam nudijo vso pomoč

13.3.2018, 19:29 R. M. Z. Zdravje v EU
Imate vprašanje o EU? Vas kot podjetnika zanima čezmejno poslovanje? Potrebujete nasvet o vaših potrošniških pravicah ali možnostih za delo, študij ali pokojnino v drugi državi članici? Iščete prostor za izvedbo dogodka na temo EU, zakonodajni dokument EU ali bi radi predstavili svojo evropsko pobudo? Če je tako, kar pogumno vstopite v Hišo EU, informacijsko središče Evropskega parlamenta in Evropske komisije v Sloveniji.

EU hiša v Ljubljani
Hišo EU najdete na Dunajski 20 v Ljubljani. Storitve informacijskega središča in najem prostorov so brezplačni.

Hiša EU je vstopna točka za vse državljane, ki iščejo informacije o EU. Informatorji po telefonu, elektronski pošti ali osebno odgovorijo na vprašanja o EU ali pomagajo pri iskanju informacij. Če ne bodo mogli odgovoriti, pa vas bodo usmerili na pravi naslov. 

Hiša Evropske unije združuje Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Informacijsko središče Hiša Evropske unije je njuna skupna kontaktna točka za državljane.Foto (naslovna): Bigstock
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.