Nova številka: Pravnica svetuje: diagnoza demence - kako ukrepati?

Nova številka: Pravnica svetuje: diagnoza demence - kako ukrepati?

21.10.2018, 22:15 R. M. Z. Kultura in zdravje
V novi številki med drugim pišemo o ukrepih ob diagnozi demence. Prebivalstvo Republike Slovenije se stara. Skladno s tem se povečuje tudi število oseb s starostnimi ali z bolezenskimi težavami, ki jim onemogočajo samostojno življenje. Ena izmed pogostejših je demenca. Kaj pomeni diagnoza demence za pravni status osebe in kateri so nujni stem povezani koraki?

Zgodba hemofilika: Znova rojen pri 43 letih

43-letni Josip Cetin iz Siska je z nami delil pretresljivo zgodbo nenehnih nihanj, slabšanj zdravstvenega stanja in končno tudi nenadne spremembe na bolje, ki govori o tem, da je vse njegovo življenje velika bitka stanovitnega, neomajnega borca.

Zdaj bomo zdravili tudi lokalno napredovalega raka pljuč

Po več desetletjih je v zdravljenju bolnikov z lokalno napredovalim nedrobnoceličnim rakom pljuč prišlo do resnično velikega, prelomnega napredka.

Praktični pravni nasveti: Kaj storiti ob diagnozi demence?

Kaj pomeni diagnoza demence za pravni status osebe in kateri so nujni stem povezani koraki?

Arhivsko gradivo kot terapevtski pripomoček

V Evropski uniji so razvili nekaj uspešnih terapij za lajšanje posledic demence in Alzheimerjeve bolezni. Med terapijami, ki uporabljajo dosežke visoke tehnologije, najdemo tudi terapije, ki uporabljajo digitalizirano arhivsko gradivo.

Prihaja čas sezonskih razpoloženjskih motenj

Veliko ljudi intuitivno občuti, da so njihovo razpoloženje, vedenje in spanje odvisni od časa v letu. Temu pojavu strokovno rečemo »sezonskost«. 

Ne čakajte, da se venska bolezen razvije

Primarij mag. Andrej Šikovec, dr. med., je eden najeminentnejših slovenskih žilnih kirurgov in širše. Preberite, kja je v pogovoru povedal o kronični venski bolezni.

Ste občutljivi na laktozo?

Med pogoste motnje v procesu absorpcije in presnove hranil, ki prizadenejo črevesno floro in povzročijo značilne trebušne simptome, sodi tudi laktozna intoleranca.

Tudi vas že praska po grlu?

Tek obremenjuje kosti, kaj pa zdaj?

→ Zakaj nas bolijo sklepi?

 Dovolj ste dobri, dajte si dovoljenje in sprejmite se

 Čistimo že dlesni in nato prve mlečne zobke


REVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.   

Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno. 


Naročite se na Revijo za moje zdravje 

Letno izide 8 številk 
Letna naročnina samo 16€ + DDV - 19,52 € 
Vplačilo na račun: SI56 6100 0000 6038 015 

Znesek naročnine lahko poravnate preko položnice.

Revijo za moje zdravje lahko z dokazilom o plačilu naročnine in potrebnimi podatki za dostavo revije naročite na naslovu KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti info@kinoks.si

Naročnina velja do pisnega preklica, ki ga je potrebno poslati mesec dni pred iztekom obstoječe naročnine na info@kinoks.si ali KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.