Nova številka: Demenca ni del staranja, je bolezen

Nova številka: Demenca ni del staranja, je bolezen

21.9.2018, 09:46 R. M. Z. Kultura in zdravje
Ob izteku poletno-dopustniških dni se vrača nova številka Revije za moje zdravje. Tokrat smo med drugimi vsebinami večjo pozornosti namenili demenci, za katero vemo, da ni več ena sama. Danes namreč vemo, da je več različnih, in stroka je prepričana, da ne gre za naravno stanje v starosti, ampak za bolezenski proces, ki ga žal še ne znamo zdraviti. 
revija za moje zdravje_septemberDemenca ni del staranja, je bolezen
Pogovor Ano Cajnko, avtorico knjige Demenca, moja učiteljica. i. Z določenimi postopki in zdravili lahko napredovanje
  procesa demence ustavimo, a le, če ga zaznamo dovolj zgodaj.

Urinska inkontinenca ni sestavni del staranja – posvetujte se z zdravnikom
O vse pogostejši težavi, še posebej pri ženskah, smo se pogovarjali s specialistom ginekologije in strokovnim direktorjem Ginekološke klinike UKC Ljubljana prof. dr. Adolfom Lukanovičem.

→ Multipla skleroza – veliki koraki k izboljšanju življenja bolnikov 
Multipla skleroza ni več bolezen, ki s seboj nujno prinaša
zgodnjo invalidnost in upokojitev. Ravno nasprotno.

→ Spoprijemanje s Chronovo boleznijo – pogled zdravnika in bolnika
Bolezen s sodobnim načinom življenja in prehrane postaja vse pogostejša in marsikdo je vsaj slišal zanjo, mogoče tudi zaradi številnih akcij ozaveščanja, ki jih izvaja Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB). 

 "Imam sijajno zdravnico ... vedno ..."
Milena Zupančič pravi, da zdravnikom popolnoma zaupa. "Sistemska ureditev zdravstva pa je nekaj drugega, samo drsi in drsi navzdol. Ko sem bila še ambasadorka Unicefa, sem se srečevala tudi s problemi zdravstva," je med drugim v pogovoru povedala igralka.

  Vas tare zaprtje? Pogosta vprašanja in dileme

Osamljenost – revščina sodobnega časa 

Preveč soli slabi spomin – kako lahko ukrepateREVIJE ZA MOJE ZDRAVJE je na voljo obiskovalcem zdravstvenih domov, bolnišnic, zasebnih zdravstvenih izvajalcev, knjižnic, kotičkih za promocijo zdravja, term in vseh lekarn po Sloveniji.   

Na izbranih lokacijah bralce čaka enkrat mesečno. 


Naročite se na Revijo za moje zdravje 

Letno izide 8 številk 
Letna naročnina samo 16€ + DDV - 19,52 € 
Vplačilo na račun: SI56 6100 0000 6038 015 

Znesek naročnine lahko poravnate preko položnice.

Revijo za moje zdravje lahko z dokazilom o plačilu naročnine in potrebnimi podatki za dostavo revije naročite na naslovu KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti info@kinoks.si

Naročnina velja do pisnega preklica, ki ga je potrebno poslati mesec dni pred iztekom obstoječe naročnine na info@kinoks.si ali KINOKS, Hudovernikova 4, 1000 Ljubljana.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.