Zadnja novica

Je nočno znojenje v pomenopavzi povezano z diabetesom?

Ženske z vazomotornimi simptomi (predvsem velja za nočno znojenje) v pomenopavzi imajo večje tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, je pokazala študija. Sladkorna bolezen je povezana z visoko stopnjo umrljivosti, spremembe v življenjskem slogu ali zdravljenju pa lahko odložijo ali preprečijo zaplete, ki spremljajo bolezen. Pri tem je ključnega pomena pravočasna postavitev diagnoze in intervencija med osebami, ki so izpostavljene visoki stopnji tveganja. 

Kultura in zdravje

FOTO: Obiščite pravljično hiško

FOTO: Obiščite pravljično hiško

11.4.2018, 16:46 Javor Škerlj Vogelnik Kultura in zdravje

Hiška ob Bohinjskem jezeru z geomantičnim vrtom in s skulpturami, posvečenimi pravljičnim bitjem tamkajšnje narave. Majhna hiša, ki stoji le lučaj stran od ukanške plaže, je vzajemni projekt Mojre in Javorja Škerlja Vogelnika. Hiška je v veliki meri prenovljena iz naravnih materialov v unikatnem umetniškem slogu in z ročno izdelanim pohištvom.

pravljicna-hiska

Vrt je izoblikovan s številnimi skulpturami in z land artom, ki označuje posamezne energetske točke in opozarja na prisotnost pravljičnih bitji bohinjske narave, s katerimi se lahko, če se seveda odločimo, da v to verjamemo, povezujemo. Hiška se oddaja v turistične namene, obenem pa vabi k iskanju stika z živostjo tamkajšnjih gora, gozdov, rek, jezer in njihovih pravljičnih zaveznikov, ki so nam, ljudem, lahko v podporo in navdih.

bohinjsko-jezero-hisa

Tako rekoč smo grajeni iz enakih elementov vode, ognja, zemlje in zraka, ki sestavljajo celoten planet Zemlja. Tovrstne mogočne inteligence narave, ki nas vse vprek obdajajo in katere sestavni del smo, pa nam lahko pripomorejo k prebujanju lastnih kreativnih moči, notranjemu ravnovesju in k navdahnjenosti, ki jo lahko nato uporabimo in se posvetimo udejanjanju projektov,gradnji odnosov in izpolnjujočega življenja, kakršnega si le drznimo sanjati.

Za več informacij o hiški in umetniškem pohištvu, kipih in lesenih lučeh lahko obiščete www.lake.si in www.panlights.com.

hiška ob Bohinjskem jezeru

hiška ob Bohinjskem jezeru

hiška ob Bohinjskem jezeru

hiška ob Bohinjskem jezeru

hiška ob Bohinjskem jezeru

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.