Zadnja novica

Prebojno: presaditev matičnih celic kot novo upanje za bolnike z multiplo sklerozo

Zdravniki verjamejo, da bi lahko presaditev matičnih celic pomenila rešitev za veliko bolnikov z multiplo sklerozo. Rezultati mednarodne raziskave, o katerih poroča britanski BBC, namreč kažejo, da bi lahko s tem postopkom ustavili napredovanje bolezni in lajšali simptome. Postopek obsega uničenje bolnikovega imunskega sistema z zdravili za zdravljenje rakavih obolenj, čemur sledi ponovna vzpostavitev imunskega sistema s pomočjo presaditve matičnih celic.

Kultura in zdravje

Obračamo nov list: sreče in zdravja v letu 2018

Obračamo nov list: sreče in zdravja v letu 2018

24.12.2017, 18:53 R. M. Z. Kultura in zdravje
Tako. Prispeli smo do konca leta 2017 in lahko bomo obrnili nov list, na katerem je zapisana letnica 2018. Obračun preteklega leta - izpolnjene, uresničene in neuresničene želje in cilji - bo opravil vsak pri sebi, v kolikor to želi, lahko pa se vsi, ki nimamo hujših zdravstvenih težav, s hvaležnostjo poslovimo od leta 2017 in si takšen cilj zastavimo tudi za leto 2018.


Radi rečemo, da je zdravje naše največje bogastvo, in res je tako. Odgovornost za zdravje je v rokah vsakega posameznika,  zdravstvene politike ter tudi v naporih znanstvenikov in drugih strokovnjakov, ki neumorno iščejo zdravila in nove pristope zdravljenja za bolezni, ki jih človeštvo ne zmore obvladati. Svoj delček skušamo dodati tudi pri Reviji za moje zdravje, ko na straneh naše revije in na spletni strani poročamo o novih zdravilih in načinih zdravljenja, pravicah bolnikov, novostih v zdravstvu in v pogovorih s strokovnjaki izpostavljamo določena bolezenska stanja. Naša zaobljuba za leto 2018 je, da s svojim delom nadaljujemo in postanemo še boljši.


Želimo si, da boste z nami tudi v letu 2018. Želimo vam prijetne in mirne praznike ter srečno novo leto. 


Ekipa Revije za moje zdravje 


Foto: Bigstock
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.