Predlogi za branje

Avtor: S.S.

Ralph Metzner, Toni in tokovi, Založba Eno: 
Zbir psihoterapevtskih izkustev so zelo človeške zgodbe o duhovnem zdravljenju in družinskih spravah skozi prostor in čas. Privlačne in izjemno napete zgodbe harvardskega diplomanta klinične psihologije Ralpha Metznerja pritegnejo; piše jasno, razumljivo in pretkano z globokim védenjem, opisuje spremno besedilo na platnici in po prebiranju je treba priznati, da drži. 
toni in tokoviV knjigi Toni in tokovi mrgoli napotkov za poustvarjanje alkimistično preoblikovalnih raziskovanj, ki spreminjajo zavedanje in razkrivajo mogoče vplive iz prejšnjih utelešenj. Njegove knjige, po katerih ste mogoče že segli ali pa še boste: The Unfolding Self in Green Psychology. Za poletno branje, ko je več 
časa zase, ali dolge zimske popoldneve. 





HRANA Z(A) DUŠO

E-knjiga Maje Tare Šantl

recepti

Prvi poskus avtorice v smeri zapolnjevanja telesnih in duševnih potreb, vsebuje 44 veganskih receptov s številnimi dodatnimi idejami, izpeljankami in vegetarijanskimi različicami. Veliko receptov je originalnih, nekaj pa posvojenih in predelanih, najboljše pa je to, da so nastali takrat, ko je bilo v hladilniku najmanj, pravi avtorica, ki v prvem delu knjige naniza svoj odnos do prehranjevanja. Jedi so z brezkvasnim kruhom ali popečenci, domiselne juhe, nekaj pa res nevsakdanjih jedi, kot je npr. ocvrti temnozeleni listi ohrovta, pa kombinacija ohrovta in sivke in še je tega… Zanimiva bralna izkušnja, gotovo tudi kuharska.

Zdrava pasja kuharica, Založba Modrijan

Jonna Anne, Mary Straus, Shawn Messonnier

Res prava kuharska knjiga, ki obljublja 50 receptov za hranljive in okusne jedi, ki se jim pes ne bo mogel upreti. Doma nimamo psa in zato trditve ne moremo preveriti, a nekatere jedi smo pripravili mucki; ta jih je pojedla na mah in sploh tako na oko se zdi, da bi pripravljena hrana znala biti všečna vašim najdražjim kosmatincem.

Po knjigi posezite, če vas skrbi, kaj je v industrijsko pripravljeni hrani za psa, in ste v dvomih, ali vaš ljubljenec dobi vse potrebne hranljive snovi. Jedi so primerne za vse pasme in velikosti psov, še posebej dobrodošli pa bodo recepti za pse, ki imajo alergije ali potrebujejo posebno dieto, na primer prehrano brez pšenice. Priprava obrokov je hitra in poceni, vsi recepti pa vsebujejo: podatke o hranilni vrednosti, vključno s številom kalorij in z drugimi prehranskimi informacijami, ter podatke o velikosti porcij, da boste glede na velikost svojega psa laže izračunali, kolikšen obrok mu ponuditi. Toplo priporočam. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj