Preverite: 1. december je dan za brezplačno in anonimno testiranje

Preverite: 1. december je dan za brezplačno in anonimno testiranje

29.11.2017, 13:24 R. M. Z. Nega in dogodki
Ob svetovnem dnevu boja proti AIDSU, 1. decembra, bodo mariborski infektologi prispevali k ozaveščenosti prebivalstva o okužbah z virusom HIV ter z virusoma hepatitisa B in C, so sporočili iz UKC Maribor. V avli kirurške stolpnice bo v ta namen potekalo brezplačno in anonimno testiranje na omenjene okužbe.

Ker je stopnja testiranja na okužbe z virusom HIV ter hepatitisom B in C v Sloveniji zelo nizka, strokovnjaki priporočajo testiranje. V mariborski regiji žal ni možno anonimno in brezplačno testiranje oseb na okužbo z omenjenimi virusi. V ta namen bi želeli na ta dan omogočiti anonimno in brezplačno testiranje za čim več oseb.

1. decembra bodo študenti, člani Društva študentov medicine Slovenije, na Kongresnem trgu v Ljubljani mimoidoče že tradicionalno osveščali o AIDSu . Ogledali si boste lahko tudi njihovo razstavo  " Od smrtne obsodbe do sobivanja", ki prikazuje glavne družbene in zdravstvene dogodke od pojava HIV-a do danes, so sporočili iz ministrstva za zdravje.Foto: Bigstock
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.