Kako zdravimo

 • Z dihalnimi tehnikami do boljšega imunskega sistema

  Z dihalnimi tehnikami do boljšega imunskega sistema

  3.4.2018, 23:49 Ana Kersnik Žvab, Devayani Yoga & Dance Lifestyle Kako zdravimo

  Dihalne vaje lahko pripomorejo k boljšemu počutju in močnejšemu imunskemu sistemu. Najboljše pri tehnikah dihanja je, da so preproste in jih lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli ter vas bodo ohranile vitalne ves čas zimskih mesecev. Dihalne tehnike bodo pripomogle k zniževanju krvnega tlaka, telo bo bolj prekrvavljeno, počutili se boste bolj pomirjene, okrepil se bo vaš imunski sistem.

 • Vse o odpravi sive mrene - katarakte

  Vse o odpravi sive mrene - katarakte

  31.3.2018, 19:41 Liana Ritz - Mutevelić, dr. med., spec. oftamologinja Kako zdravimo

  Katarakta (siva mrena) je zameglitev očesne leče, zaradi česar pride do poslabšanja vida, ki se ga ne da popraviti z nošenjem kontaktnih leč ali očal. Na srečo je mogoče z že zelo kratkim posegom zamegljeno lečo zamenjati z novo, umetno lečo in tako pacientu povrniti vid. Z odstranitvijo mrene se lahko vid popravi v tolikšni meri, kot ga je povzročala mrena. 

 • Telesna vadba koristi astmatikom

  Telesna vadba koristi astmatikom

  29.3.2018, 21:48 R. M. Z. Kako zdravimo

  Telesna vadba vpliva na izboljšano kakovost življenje odraslih ljudi s prekomerno telesno težo, ki imajo astmo, ugotavlja nova študija. Pri bolnikih, vključenih v program telesne vadbe, so raziskovalci poleg izboljšanja sposobnosti posameznika za telesno aktivnost zabeležili tudi večje število dni, ko se simptomi astme niso pojavljali in manj simptomov depresije in apnej med spanjem.

 • Imunoterapija in rak pljuč: »Blagoslov za bolnike«

  Imunoterapija in rak pljuč: »Blagoslov za bolnike«

  29.3.2018, 00:00 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  »Imunoterapija je v zadnjih letih postala eden izmed ključnih načinov zdravljenja bolnikov z rakom. Poseben pomen ima vzpon imunoterapije na področju raka pljuč, saj pri določenih podtipih tega raka že dvajset let ni prišlo do napredka v zdravljenju in so imeli posledično ti bolniki do zdaj slabo prognozo. To se zdaj spreminja; zdravljenje z imunoterapijo ravno pri pljučnem raku prinaša zelo dobre rezultate«. 
 • Lymska borelioza: letno v Sloveniji več kot 6000 novih primerov bolezni

  Lymska borelioza: letno v Sloveniji več kot 6000 novih primerov bolezni

  28.3.2018, 23:32 R. M. Z. Kako zdravimo
  S pomladnim prebujanjem narave in višjimi temperaturami se prebudijo tudi klopi, ki lahko prenašajo za človeka nevarne okužbe. Slovenija namreč sodi med države, kjer obstaja visoka verjetnost okužbe s povzročitelji bolezni, ki jih prinašajo klopi. Pri nas je daleč najpogostejša lymska borelioza, sledi pa ji klopni meningoencefalitis, proti kateremu se lahko učinkovito zaščitimo s cepljenjem. 
 • Manj aluminija za boljše zdravje

  Manj aluminija za boljše zdravje

  27.3.2018, 00:01 Renate Krätke Kako zdravimo
  Varnostna pravila Evropske unije za igrače so med najstrožjimi na svetu in so navedena v direktivi o varnosti igrač iz leta 2009. Če ima igrača znak odobritve EU in dovoljenje za prodajo v Evropski uniji, to pomeni, da izpolnjuje stroga merila varnosti. V direktivi EU o varnosti igrač so navedene tudi že mejne vrednosti za migracijo aluminija iz igrač.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.