Kako zdravimo

 • Kraški duh lavande za zdravje telesa in duha

  Kraški duh lavande za zdravje telesa in duha

  9.3.2018, 23:05 P. S. Kako zdravimo
  Zavod Herba carstica (sl. kraška zelišča) s prijatelji, na goriškem Krasu, po ekoloških načelih in s spoštovanjem do narave, obdeluje 1,5 ha površin s sivko. Skromna kraška tla sivki zelo ustrezajo in celo pripomorejo k večji  kakovosti eteričnega olja. »Vrsta sivke, ki jo gojimo pri nas (Lavandula x Intermedia ali Lavandin, sorta Budrovka) je znana po svojem izjemnem antiseptičnem delovanju,« razloži Urška Frančeškin Pahor.
 • »Postali bomo najboljši evropski zeliščarji«

  »Postali bomo najboljši evropski zeliščarji«

  7.3.2018, 18:08 Sanja V. Švajger Kako zdravimo

  Zeliščarstvo ima na ozemlju Sloveniji zelo bogato zgodovino in dolgo tradicijo. Nekoč zelo močna panoga je v sodobnem svetu polnem kemikalij in tako ali drugače predelane hrane nekoliko izgubila svoj zagon. O tem, ali Slovenci znamo in zmoremo izkoristiti naravne danosti in potencial, ki ga nudijo zelišča, smo se pogovarjali z mladima farmacevtoma Davidom Hajškom in Tonijem Hazdovcem, iniciatorjema projekta revitalizacije zeliščarstva v Sloveniji. 

 • Tudi sadni čaji lahko uničujejo zobe

  Tudi sadni čaji lahko uničujejo zobe

  6.3.2018, 00:00 R. M. Z. Kako zdravimo

  Zobna erozija je ena glavnih vrst obrabe zob, saj se erozivna obraba zobnih površin uvršča na tretje mesto (za kariesom in boleznimi dlesni) med zobozdravstvenimi stanji. Na zobno erozijo vplivajo različni dejavniki. Ne gre le za izbor hrane in tekočine, ampak je pomembno tudi, na kakšen način ju ljudje užijejo, ugotavljajo raziskovalci londonskega King's College London's Dental Institute.

 • Je potrebno pri nizkih temperaturah otroku omejiti gibanje?

  Je potrebno pri nizkih temperaturah otroku omejiti gibanje?

  2.3.2018, 23:14 R. M. Z. Kako zdravimo
  Gibanje otrok na prostem v zimskem času. Temperatura, pri katerem bi bilo potrebno omejiti gibanje na prostem, ni določena, v teh hladnih dneh morebiti zaskrbljenim staršem sporočajo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ustrezno obnašanje (zaščita pred mrazom in poškodbami: oblačila, gibanje, ustrezna obutev...) omogoča zdravo gibanje na prostem tudi v mrzlih zimskih dneh.
 • O povezovalni komunikaciji in jeziku življenja

  O povezovalni komunikaciji in jeziku življenja

  1.3.2018, 23:13 Javor Škerlj Vogelnik Kako zdravimo
  V Bohinju je zapadla obilica snega in ravno se prebuja nedeljsko jutro, na mizi me čaka zeleni čaj ... Z urednico sem se dogovoril, da spišem članek na temo povezovalne oz. nenasilne komunikacije. Rekla je, da naj to storim do ponedeljka, sicer bo objavljen šele v naslednji številki ... Želim si, da bi bila objava čim prej javna, in sicer zaradi širjenja novice o 7-dnevnem treningu komunikacije, ki ga pripravljamo v aprilu. 
 • Stomatologija nove generacije

  Stomatologija nove generacije

  28.2.2018, 21:46 P. R. Kako zdravimo
  Center zobne medicine Orto-Nova z Reke združuje dolgoletno družinsko tradicijo, kakovost, znanje in izkušnje ter vrhunsko tehnologijo. V sodobno opremljenem in udobnem ambientu s čudovitim pogledom na Kvarnerski zaliv, ki na paciente deluje nadvse sproščajoče, boste deležni le najkakovostnejših storitev. Prijazno vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali, da se boste znebili neprijetnih občutkov, ki mogoče spremljajo vaš obisk pri zobozdravniku.   
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.