Kako zdravimo

 • Bolan otrok potrebuje domačo nego

  Bolan otrok potrebuje domačo nego

  27.2.2018, 21:31 Mojca Koprivnikar Kako zdravimo
  Ko zaradi prehladnega obolenja zboli otrok, se starši velikokrat sprašujejo, ali gre za virusno okužbo, gripo, angino, prehlad. Poleg tega so različnim virusom in bakterijam otroci še bolj izpostavljeni. »Vrtci in šole, torej okolja, v katerih je v manjšem prostoru velika koncentracija ljudi, so za nalezljive bolezni pravi raj, zato otroci takoj po vstopu v kolektiv obolevajo veliko pogosteje kot večji otroci ali kot odrasli ljudje,« pravi Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije, spec. šolske medicine, iz Zdravstvenega doma Ljubljana.
 • Da boste bolje spočiti in bolje spali

  Da boste bolje spočiti in bolje spali

  20.2.2018, 23:58 Kako zdravimo

  Kakovost življenja, še posebej pri kroničnih bolnikih, rekonvalescentih pa tudi zdravih ljudeh, ki se nahajajo v prelomnih življenjskih obdobjih, na primer ženske v menopavzi, se lahko močno poslabša. Ob zdravem življenjskem slogu na izboljšanje simptomov nadvse ugodno vplivajo prehranska dopolnila z ubikinolom; predstavili vam bomo raziskavo, v kateri so udeležencem predpisali 100 mg ubikinola dnevno, in drugo, v kateri so bolnikom s kroničnim sindromom utrujenosti pomagali z dodatkom multivitaminov in mineralov.

 • O novostih na področju zdravljenja suhega očesa

  O novostih na področju zdravljenja suhega očesa

  18.2.2018, 21:06 specialistka oftalmologinja, kirurginja dr. Marija Ana Schwarzbartl Pfeifer, Očesni kirurški center, OKC dr. Pfeifer Kako zdravimo
  Suho oko je težava, s katero se srečuje vse več ljudi. Posebno po 40. letu starosti in v povezavi z različnimi očesnimi operacijami, predvsem po operaciji korekcije dioptrije z laserjem Excimer po metodi LASIK ali operaciji sive mrene, je suho oko prisotno pogosteje kot sicer. Težave, kot so: pekoče, rdeče oči, občasno zamegljen vid, srbenje oči, občasno prekomerno solzenje, občutek peska ali tujka v očesu, oteženo branje zaradi zameglitve slike ali pekočih oči, pacienti pogosto navajajo.   
 • Kaj prinaša prva letošnja številka Revije za moje zdravje

  Kaj prinaša prva letošnja številka Revije za moje zdravje

  15.2.2018, 21:41 R. M. Z. Kako zdravimo
  Izšla je prva letošnja številka Revije za moje zdravje. V tokratni številki med drugim pišemo tudi o nadomestni hormonski terapiji. Raziskave so nedvoumno potrdile, da pravočasni začetek jemanja nadomestnih hormonov med perimenopavzo ne samo izboljša kakovost življenja, ampak celo preprečuje vse tiste težave in stanja, ki jih s seboj prinese dolgotrajno pomanjkanje hormonov. 
 • Ljubezen ni le prijetna, ampak tudi zdrava

  Ljubezen ni le prijetna, ampak tudi zdrava

  14.2.2018, 23:18 R. M. Z. Kako zdravimo
  Če vas ljubezen še ni prepričala, bodo pri odločitvi o dobrobitih ljubezni in partnerstva morda pomagale ugotovitve nekaterih znanstvenih študij, ki pričajo o prednostih, ki jih ima na zdravje posameznika partnerstvo. Partnerski odnos, ki temelji na medsebojni podpori, namreč spodbuja občutke sreče, kar potrjujejo tudi izsledki več študij.
 • Ali lahko zbolim za ortoreksijo?

  Ali lahko zbolim za ortoreksijo?

  13.2.2018, 22:01 Matej Miklavčič, mag. psihologije Kako zdravimo
  V preteklem desetletju so našo družbo, našo miselnost preplavili trendi različnih nasvetov, kako doseči »ideal« življenja in splošno blagostanje, kako zdravo živeti... Slednja miselnost se je oprijela skoraj vseh področij, ki determinirajo naš vsakdan: prehrana, medosebni odnosi, telesne aktivnosti, osebnostna rast… 
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.