Kako zdravimo

 • Bodimo kritični - poiščimo kritično znanstveno objavo!

  Bodimo kritični - poiščimo kritično znanstveno objavo!

  16.4.2018, 23:45 dr. Andreja Čufar, mag. farm., spec., direktorica JAZMP Kako zdravimo
  Nekateri se še spominjate reklame za eno izmed uglednih kozmetičnih blagovnih znamk s sloganom: »Ker se cenim!« Tri besede, ki ostanejo nekako nedorečene, vendarle povedo vse: da je to kozmetika za ženske, ki hočejo nekaj več, ki hočejo le najboljše, da kozmetiko odlikuje vrhunska kakovost in da je zaradi kakovosti izdelka sprejemljiva tudi višja cena.
 • Zgodnje zaznavanje neravnovesij

  Zgodnje zaznavanje neravnovesij

  11.4.2018, 17:25 dr. Maruša Hribar, mag. farm., članica Izvršilnega odbora Evropskega združenja za integrativno medicino Kako zdravimo

  Homeopatija spada med integrativne metode zdravljenja, ki s svojim osebnim in individualnim celostnim pristopom do pacienta določa osebnostni profil in konstitucijo osebe. Če pogledamo še druge celostne pristope k zdravju, kot je ajurveda oziroma indijska tradicionalna medicina, lahko vidimo, da ta razume zdravje kot ravnovesje različnih elementov. 

 • Multipla skleroza – v pričakovanju inovativnih terapij

  Multipla skleroza – v pričakovanju inovativnih terapij

  9.4.2018, 01:04 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  Če je pred tridesetimi leti in več ljudem z multiplo sklerozo, tj. kronično, avtoimunsko, vnetno in demielinizacijsko boleznijo osrednjega živčevja neznanega izvora, medicina lahko ponudila predvsem simptomatsko zdravljenje, je danes to drugače. Prvi opisi multiple skleroze (MS) segajo v 14. stoletje, šele nevrolog Jean-Martin Charcot pa jo je opisal kot bolezen ob koncu 19. stoletja in bil prvi, ki je naredil povezavo med kliničnimi znaki in ugotovljenimi patološkimi spremembami post mortem (po smrti). 
 • Svetovno prepoznana odličnost klinike Zdrav splet

  Svetovno prepoznana odličnost klinike Zdrav splet

  6.4.2018, 00:00 Kako zdravimo
  V Mariboru že več let deluje vrhunska ustanova za kirurgijo Zdrav splet, ki je pridobila najvišji mednarodni certifikat za kakovost zdravstvenih storitev. Obiskali smo jih v novih prostorih, prostranih in svetlih, opremljenih z vso najsodobnejšo opremo, potrebno za operativne posege na področju trebuha pa tudi druge operativne posege. 
 • Z dihalnimi tehnikami do boljšega imunskega sistema

  Z dihalnimi tehnikami do boljšega imunskega sistema

  3.4.2018, 23:49 Ana Kersnik Žvab, Devayani Yoga & Dance Lifestyle Kako zdravimo

  Dihalne vaje lahko pripomorejo k boljšemu počutju in močnejšemu imunskemu sistemu. Najboljše pri tehnikah dihanja je, da so preproste in jih lahko izvajate kadarkoli in kjerkoli ter vas bodo ohranile vitalne ves čas zimskih mesecev. Dihalne tehnike bodo pripomogle k zniževanju krvnega tlaka, telo bo bolj prekrvavljeno, počutili se boste bolj pomirjene, okrepil se bo vaš imunski sistem.

 • Vse o odpravi sive mrene - katarakte

  Vse o odpravi sive mrene - katarakte

  31.3.2018, 19:41 Liana Ritz - Mutevelić, dr. med., spec. oftamologinja Kako zdravimo

  Katarakta (siva mrena) je zameglitev očesne leče, zaradi česar pride do poslabšanja vida, ki se ga ne da popraviti z nošenjem kontaktnih leč ali očal. Na srečo je mogoče z že zelo kratkim posegom zamegljeno lečo zamenjati z novo, umetno lečo in tako pacientu povrniti vid. Z odstranitvijo mrene se lahko vid popravi v tolikšni meri, kot ga je povzročala mrena. 

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.