Kako zdravimo

 • Tudi sadni čaji lahko uničujejo zobe

  Tudi sadni čaji lahko uničujejo zobe

  6.3.2018, 00:00 R. M. Z. Kako zdravimo

  Zobna erozija je ena glavnih vrst obrabe zob, saj se erozivna obraba zobnih površin uvršča na tretje mesto (za kariesom in boleznimi dlesni) med zobozdravstvenimi stanji. Na zobno erozijo vplivajo različni dejavniki. Ne gre le za izbor hrane in tekočine, ampak je pomembno tudi, na kakšen način ju ljudje užijejo, ugotavljajo raziskovalci londonskega King's College London's Dental Institute.

 • Je potrebno pri nizkih temperaturah otroku omejiti gibanje?

  Je potrebno pri nizkih temperaturah otroku omejiti gibanje?

  2.3.2018, 23:14 R. M. Z. Kako zdravimo
  Gibanje otrok na prostem v zimskem času. Temperatura, pri katerem bi bilo potrebno omejiti gibanje na prostem, ni določena, v teh hladnih dneh morebiti zaskrbljenim staršem sporočajo iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ustrezno obnašanje (zaščita pred mrazom in poškodbami: oblačila, gibanje, ustrezna obutev...) omogoča zdravo gibanje na prostem tudi v mrzlih zimskih dneh.
 • O povezovalni komunikaciji in jeziku življenja

  O povezovalni komunikaciji in jeziku življenja

  1.3.2018, 23:13 Javor Škerlj Vogelnik Kako zdravimo
  V Bohinju je zapadla obilica snega in ravno se prebuja nedeljsko jutro, na mizi me čaka zeleni čaj ... Z urednico sem se dogovoril, da spišem članek na temo povezovalne oz. nenasilne komunikacije. Rekla je, da naj to storim do ponedeljka, sicer bo objavljen šele v naslednji številki ... Želim si, da bi bila objava čim prej javna, in sicer zaradi širjenja novice o 7-dnevnem treningu komunikacije, ki ga pripravljamo v aprilu. 
 • Stomatologija nove generacije

  Stomatologija nove generacije

  28.2.2018, 21:46 P. R. Kako zdravimo
  Center zobne medicine Orto-Nova z Reke združuje dolgoletno družinsko tradicijo, kakovost, znanje in izkušnje ter vrhunsko tehnologijo. V sodobno opremljenem in udobnem ambientu s čudovitim pogledom na Kvarnerski zaliv, ki na paciente deluje nadvse sproščajoče, boste deležni le najkakovostnejših storitev. Prijazno vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali, da se boste znebili neprijetnih občutkov, ki mogoče spremljajo vaš obisk pri zobozdravniku.   
 • Bolan otrok potrebuje domačo nego

  Bolan otrok potrebuje domačo nego

  27.2.2018, 21:31 Mojca Koprivnikar Kako zdravimo
  Ko zaradi prehladnega obolenja zboli otrok, se starši velikokrat sprašujejo, ali gre za virusno okužbo, gripo, angino, prehlad. Poleg tega so različnim virusom in bakterijam otroci še bolj izpostavljeni. »Vrtci in šole, torej okolja, v katerih je v manjšem prostoru velika koncentracija ljudi, so za nalezljive bolezni pravi raj, zato otroci takoj po vstopu v kolektiv obolevajo veliko pogosteje kot večji otroci ali kot odrasli ljudje,« pravi Tatjana Grmek Martinjaš, dr. med., spec. pediatrije, spec. šolske medicine, iz Zdravstvenega doma Ljubljana.
 • Da boste bolje spočiti in bolje spali

  Da boste bolje spočiti in bolje spali

  20.2.2018, 23:58 Kako zdravimo

  Kakovost življenja, še posebej pri kroničnih bolnikih, rekonvalescentih pa tudi zdravih ljudeh, ki se nahajajo v prelomnih življenjskih obdobjih, na primer ženske v menopavzi, se lahko močno poslabša. Ob zdravem življenjskem slogu na izboljšanje simptomov nadvse ugodno vplivajo prehranska dopolnila z ubikinolom; predstavili vam bomo raziskavo, v kateri so udeležencem predpisali 100 mg ubikinola dnevno, in drugo, v kateri so bolnikom s kroničnim sindromom utrujenosti pomagali z dodatkom multivitaminov in mineralov.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.