Kako zdravimo

 • Sezona gripe prihaja, zaščitimo se!

  Sezona gripe prihaja, zaščitimo se!

  21.1.2019, 21:58 R. M. Z. Kako zdravimo
  Sezona gripe vrh doseže januarja in februarja ter v posteljo vsako leto položi na tisoče ljudi. Čeprav se zoper gripo lahko cepimo, podatki kažejo, da se za to ne odločamo. 40 odstotkov odraslih pravi, da o cepljenju zoper gripo ne razmišljajo, da se v preteklosti nikoli niso cepili in da tega tudi ne nameravajo.
 • In zdaj boste zaspali ...

  In zdaj boste zaspali ...

  20.1.2019, 21:58 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo

  Klinični oddelek za anesteziologijo in intenzivno terapijo intenzivnih strok (KOAIT) s približno 450 zaposlenimi sodi med največje oddelke v Kliničnem centru Ljubljana. Poleg kliničnega dela sodelujejo z veliko mednarodnimi ustanovami in se vključujejo v znanstvenoraziskovalne projekte ter izvajajo poučevanje študentov, specializantov in osebja zdravstvene nege.

 • Se vdajate tem škodljivim jutranjim navadam?

  Se vdajate tem škodljivim jutranjim navadam?

  17.1.2019, 17:30 R. M. Z. Kako zdravimo
  Po jutru se dan pozna, radi rečemo, in zato je prav, da poskrbimo, da si s škodljivimi jutranjimi navadami ne pokvarimo dneva. Zelo je pomembno, da poskrbimo, da od jutranjih trenutkov odnesemo kar največ in se ustrezno pripravimo na dan, v katerem bomo razpolagali z dovolj energije in tudi umirjenosti, da vsakodnevne izzive prebrodimo čim manj stresno. 

 • V Sloveniji rojevamo manj

  V Sloveniji rojevamo manj

  14.1.2019, 16:54 R. M. Z. Kako zdravimo
  V letu 2018 je bilo v slovenskih porodnišnicah po še neuradnih podatkih 19.123 porodov, kar je 583 ali 3,0 % porodov manj kot v letu 2017, ugotavljajo na Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja (NIJZ). Končno število rojenih otrok še ni znano, izkušnje iz prejšnjih let pa kažejo, da so dobri trije odstotki otrok rojeni po večplodni nosečnosti (dvojčki, trojčki). 
 • Ali znate pravilno čistiti prostor ob zobnih vsadkih?

  Ali znate pravilno čistiti prostor ob zobnih vsadkih?

  11.1.2019, 23:12 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo

  Ste ponosni lastnik novih vsadkov, nadgrajenih z lepimi, novimi zobki. Zanje je veliko priporočil, kajti gre za ogromen posel. Seveda prinašajo imetniku boljšo kakovost življenja, a glede na to, da vas bo le redkokateri implantolog pospremil z natančnimi navodili glede redne higiene in potem še s preverjanjem, ali ste se čiščenja prostorov pod mostički in ob vsadkih tudi v resnici naučili, je veliko vprašanje, kako dolgo to traja. 

 • Ste kandidat za povračilo stroškov za zobni implant?

  Ste kandidat za povračilo stroškov za zobni implant?

  10.1.2019, 23:02 R. M. Z. Kako zdravimo

  Kdaj je pacient upravičen do plačila vstavitve zobnih vsadkov? Kakšen je postopek pridobitve soglasja zavarovalnice? O novostih na tem področju je spregovoril mag. David Debevc, dr. med. in dr. dent. med., specialist maksilofacialne kirurgije in otorinolaringologije. Ob tem poudarja, da sprejetje novih pravic bistvenih sprememb za zavarovance na področju zobnih vsadkov ne prinaša.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.