Kako zdravimo

 • Nosni dekongestivi niso primerni za otroke

  Nosni dekongestivi niso primerni za otroke

  4.11.2018, 20:52 R. M. Z. Kako zdravimo
  Prehladna obolenja praviloma izzvenijo sčasoma, pri tem pa si za lajšanje simptomov in obravnavo prehlada pomagamo z zdravili, ki so dostopna v prosti prodaji. Nova študija pa kaže, da nosnih dekongestivov ne bi smeli dajati otrokom mlajšim od šest let, previdnost pa je potrebna tudi pri uporabi teh zdravil pri mlajših od 12 let, zaključuje nova študija, objavljena v spletni izdaji revije BMJ.
 • Spoprijemanje s Chronovo boleznijo – pogled zdravnika in bolnika

  Spoprijemanje s Chronovo boleznijo – pogled zdravnika in bolnika

  2.11.2018, 23:20 Dušan Baraga, dr. med., spec. spl. med. Kako zdravimo
  Včasih so za Chronovo boleznijo zboleli le redki pa tudi zdravnikov, ki bi jo dobro poznali, je bilo malo. Bolezen pa s sodobnim načinom življenja in prehrane postaja vse pogostejša in marsikdo je vsaj slišal zanjo, mogoče tudi zaradi številnih akcij ozaveščanja, ki jih izvaja Društvo za kronično  vnetno črevesno bolezen (KVČB). 
 • Železo, vitamin C, baker in baobab za dobro kri

  Železo, vitamin C, baker in baobab za dobro kri

  30.10.2018, 23:08 P. S., R.M.Z. Kako zdravimo

  Slabokrvnost nastane zaradi pomanjkanja rdečih krvničk (eritrocitov) in znižane ravni koncentracije hemoglobina v krvi, zaradi česar pride do pomanjkljivega prenosa kisika do celic. Za tvorbo eritrocitov telo potrebuje predvsem železo, za lažjo absorpcijo pa še vitamin C in nekatere druge elemente – pomanjkanje katerega koli nas bo pripeljalo do slabokrvnosti. 

 • Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter

  Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter

  29.10.2018, 23:10 Uroš Kožar, kineziolog, KINVITAL Kako zdravimo
  Prepričan sem, da ste gotovo že vsaj enkrat slišali kakšen nasvet glede metode, s katero morate učvrstiti trup. To so po navadi nasveti v smislu vlečenja popka navznoter ali ven, potiskanje ledvenega dela hrbtenice v podlago, napenjanje tega ali onega ... Skratka, nasvetov je veliko, a samo ena je tista prava metoda, ki vas bo obvarovala bolečin v hrbtu. 
 • Tudi vas že praska po grlu?

  Tudi vas že praska po grlu?

  23.10.2018, 18:35 Slavka Brajovič Hajdenkumer Kako zdravimo
  Doma, v službi, šoli in na avtobusu lahko ugotovimo, da je sezona prehladov že v polnem razmahu. Vneto grlo, siljenje h kašlju, hripavost, utrujenost in izčrpanost so nadloge, ki načenjajo dobro počutje in nas ovirajo pri vsakdanjih opravilih. Za blažitev aktualnih prehladnih obolenj in vnetega grla se navadno najprej zatečemo k domačim pripravkom. 
 • Demenca ni del staranja, je bolezen

  Demenca ni del staranja, je bolezen

  22.10.2018, 22:45 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  Ko se mama ali oče začenja spreminjati. Neopazno. Občasno presenetita s hecnim stavkom, z dvema, na kar hitro pozabiš. Minevajo leta, meseci, mogoče več – drugačnega obnašanja je sčasoma vse več. Na neki točki, ki je pri vsakem drugačna in drugje, ugotoviš, da v resnici prihaja do sprememb v miselnost, čustvovanju, obnašanju, kmalu starši potrebujejo vse več druženja, ne zadostujejo nedeljski ali še bolj redki obiski. 
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.