Kako zdravimo

 • Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter

  Stabilizacija trupa – zakaj ne »vleči popka« navznoter

  29.10.2018, 23:10 Uroš Kožar, kineziolog, KINVITAL Kako zdravimo
  Prepričan sem, da ste gotovo že vsaj enkrat slišali kakšen nasvet glede metode, s katero morate učvrstiti trup. To so po navadi nasveti v smislu vlečenja popka navznoter ali ven, potiskanje ledvenega dela hrbtenice v podlago, napenjanje tega ali onega ... Skratka, nasvetov je veliko, a samo ena je tista prava metoda, ki vas bo obvarovala bolečin v hrbtu. 
 • Tudi vas že praska po grlu?

  Tudi vas že praska po grlu?

  23.10.2018, 18:35 Slavka Brajovič Hajdenkumer Kako zdravimo
  Doma, v službi, šoli in na avtobusu lahko ugotovimo, da je sezona prehladov že v polnem razmahu. Vneto grlo, siljenje h kašlju, hripavost, utrujenost in izčrpanost so nadloge, ki načenjajo dobro počutje in nas ovirajo pri vsakdanjih opravilih. Za blažitev aktualnih prehladnih obolenj in vnetega grla se navadno najprej zatečemo k domačim pripravkom. 
 • Demenca ni del staranja, je bolezen

  Demenca ni del staranja, je bolezen

  22.10.2018, 22:45 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  Ko se mama ali oče začenja spreminjati. Neopazno. Občasno presenetita s hecnim stavkom, z dvema, na kar hitro pozabiš. Minevajo leta, meseci, mogoče več – drugačnega obnašanja je sčasoma vse več. Na neki točki, ki je pri vsakem drugačna in drugje, ugotoviš, da v resnici prihaja do sprememb v miselnost, čustvovanju, obnašanju, kmalu starši potrebujejo vse več druženja, ne zadostujejo nedeljski ali še bolj redki obiski. 
 • Študija: za debelost v adolescenci "krivi" kilogrami iz zgodnjega otroštva

  Študija: za debelost v adolescenci "krivi" kilogrami iz zgodnjega otroštva

  21.10.2018, 23:43 R. M. Z. Kako zdravimo
  Raziskovalci še niso popolnoma pojasnili dinamike sprememb indeksa telesne mase (ITM) otrok v obdobju od rojstva do adolescence, zato so se v študiji, ki je bila objavljena v reviji The New England Journal of Medicine (NEJM) zanimalo, ali je občutljivost za debelost povezana z določeno starostjo otroka. Končne ugotovitve so to povezavo potrdile. 
 • Vas tare zaprtje? Pogosta vprašanja in dileme

  Vas tare zaprtje? Pogosta vprašanja in dileme

  18.10.2018, 23:13 Veronika Sorokin Kako zdravimo
  Težave z zaprtjem ima veliko ljudi, nevšečnost pa niti ni tako nedolžna, kot bi si mislili. Nekateri imajo srečo, da se obdobja, ko ne gredo na stran, pojavijo le občasno, druge pa lahko zaprtje spremlja vse življenje. Ko ne pomaga niti primerna prehrana, temelječa na balastnih snoveh (lanena semena, ovseni kosmiči, otrobi, natopljeni v vodi ali jogurtu), in pitje Donata, je razumljivo, da postane težava skrb vzbujajoča. 
 • Živeti s celiakijo in z glutensko občutljivostjo

  Živeti s celiakijo in z glutensko občutljivostjo

  17.10.2018, 23:41 Veronika Sorokin Kako zdravimo
  V poplavi vseh mogočih diet (brezglutenska, vegetarijanska, presna, veganska, laktovegetarijanska itn.), ki so preplavile razviti del sveta, se upravičeno zamislimo, ko ugotovimo, da v nekaterih primerih vendarle ne gre le za prehranjevalno muho enodnevnico, ampak za dosmrtno disciplino, ki vsekakor terja celega človeka.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.