Kako zdravimo

 • Preprečite izgubo zob zaradi parodontalne bolezni!

  Preprečite izgubo zob zaradi parodontalne bolezni!

  29.6.2016, 23:59 P.S. Kako zdravimo
  Ali ste vedeli, da so otekle in krvaveče dlesni, bolečine zoba ali obzobnega tkiva zgodnji znaki bakterijske okužbe dlesni? Gre za zahrbtno bolezen, ki je bolj znana pod imenom parodontalna bolezen, in se lahko, če ni primerno zdravljena, razširi in uniči podporne strukture zob v ustni votlini ter pripelje do trajne izgube enega ali več zob. 
 • Estetske zobne luske za lepši nasmeh

  Estetske zobne luske za lepši nasmeh

  26.6.2016, 16:49 dr. Barbara Mady Maričić, dr. dent. Med., specialistka ortodontije Kako zdravimo
  Estetske zobne luske so zelo tanki in dovršeni nadomestki zob, ki, kot že samo ime pove, lahko bistveno polepšajo nasmeh.  V dentalni medicini so v zadnjih desetih letih postale zelo popularne. 
 • Samopomoč pri alergiji na sonce

  Samopomoč pri alergiji na sonce

  25.6.2016, 07:12 dr. Maruša Hribar, mag. farm. Kako zdravimo
  Alergična reakcija na sonce je najbolj razširjena med alergijami. Pojavlja se predvsem spomladi in poleti. Največkrat mine v nekaj dneh ali tednih. Dejavniki onesnaženja ozračja in hrane dodatno prispevajo k nastanku alergij na sonce. 
 • Za sanjski nasmeh se je treba potruditi

  Za sanjski nasmeh se je treba potruditi

  24.6.2016, 00:00 Snježana Vukalović Kos, dr. dent. med. Kako zdravimo

  SPA dent, d. o. o., se nahaja v vrhunsko opremljenih in ergonomsko oblikovanih prostorih, v katerih uporabljajo najnovejšo tehnologijo in terapevtske metode s področja dentalne medicine.

 • Pet vprašanj o glivičnih vnetjih

  Pet vprašanj o glivičnih vnetjih

  23.6.2016, 12:58 Sanja V. Švajger Kako zdravimo
  Znake glivične okužbe lahko prepoznamo. Ženske se pritožujejo zaradi intenzivnega srbenja nožnice in zunanjega spolovila, žgočih bolečin, bolečega uriniranja in spolnih odnosov.
 • Parodontitis - tihi ubijalec vaših zob

  Parodontitis - tihi ubijalec vaših zob

  22.6.2016, 22:59 Lidija Vlahov, dr. dent. med. Dental centar eDent Kako zdravimo
  V človekovi ustni votlini je prisotnih več kot 10.000 vrst bakterij. Zgradba ustne votline in njena notranjost predstavljata idealne pogoje za življenje in razvoj bakterij: je namreč topla, vlažna, vanjo se pogosto vnaša hrana, hkrati pa so z anatomijo povezani razmiki (kot so medzobni prostori), težje dostopni za čiščenje ali samoočiščenje. 
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.