Kako zdravimo

 • Zaščitite se pred pnevmokoki – pljučnica je smrtno nevarna

  Zaščitite se pred pnevmokoki – pljučnica je smrtno nevarna

  4.2.2016, 09:20 R.M.Z Kako zdravimo

  Pljučnica je smrtno nevarna okužba dihal, ki predstavlja enega vodilnih vzrokov smrtnosti povsod po svetu. Pri pljučnici pride do vnetja v pljučih, zaradi katerega se pljučni mehurčki napolnijo s tekočino ali z gnojem, kar nenadno povzroči visoko vročino, kašelj, mrzlico, pospešeno in oteženo dihanje, pospešen srčni utrip in zbadajočo bolečino v prsnem košu.

 • Kako obdržimo krepke mišice medeničnega dna

  Kako obdržimo krepke mišice medeničnega dna

  16.1.2016, 09:00 Mag. Darija Šćepanović, viš. fiziot. Kako zdravimo

  Mišice medeničnega dna ležijo na dnu medenice, zapirajo medenični izhod in potekajo od sramnice spredaj do trtice zadaj. Te mišice vzdržujejo pravilno lego medeničnih organov ter sodelujejo pri zadrževanju urina in blata. Po drugi strani zagotavljajo podporo danki med iztrebljanjem blata ter prispevajo k stabilnosti hrbtenice in medeničnega obroča. Mišice medeničnega dna so pomembne tudi za spolno doživljanje ženske in njenega partnerja.

 • Najboljše iz narave za ureditev prebave

  Najboljše iz narave za ureditev prebave

  14.1.2016, 15:48 D. M. Kako zdravimo
  Težave s črevesjem in prebavo so lahko izjemno neprijetne in močno vplivajo na posameznikov vsakdan. Ko se nam poruši črevesno ravnotežje, se lahko srečamo z drisko ali pa nas – ravno nasprotno – lahko muči zaprtje.
 • Koža pozimi – lepa tudi v »težkih« pogojih?

  Koža pozimi – lepa tudi v »težkih« pogojih?

  10.1.2016, 10:12 R. M. Z. Kako zdravimo
  Naša koža pozimi potrebuje več nege, saj je bolj izpostavljena neugodnim dejavnikom, ki na koži povzročajo spremembe. Obogatena nega je še posebej priporočljiva za izpostavljene dele, kot so obraz in roke. Kakšna naj bo, nam je pojasnila dermatologinja mag. Metka Adamič, dr. med. Nekaj nasvetov iz zakladnice naravnih znanj pa nam je razkrila tudi priznana aromaterapevtka Melani Kovač iz Aromainštituta.
 • Pomembna je ustna, ne le zobna nega

  Pomembna je ustna, ne le zobna nega

  4.1.2016, 07:35 Monika Kubelj Kako zdravimo
  Ustno zdravje je sestavni del splošnega zdravja otroka in mladostnika. Bolezenska stanja v ustni votlini otrok in odraslih, predvsem karies pa tudi bolezni obzobnih tkiv ter razvojne nepravilnosti čeljusti in zobnih lokov, še vedno predstavljajo pomemben javnozdravstveni problem v Sloveniji in svetu. Predvsem pa zobne obloge, zadah in videz slabe ustne higiene gotovo niso potni list, ki bi odpiral vsa vrata. 
 • Vitamin D preprečuje demenco

  Vitamin D preprečuje demenco

  17.12.2015, 13:35 S. S. Kako zdravimo
  Observativna raziskava, ki je potekala med letoma 2002 in 2010 v ZDA, je pokazala, da ima večina ljudi premalo vitamina D v serumu, njegovo pomanjkanje pa vodi k slabšanju spoznavnih funkcij, še posebej kratkoročnega pomnjenja in blažjih kognitivnih sprememb.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.