Kako zdravimo

 • Imate suho oko? Posvetujte se z zdravnikom

  Imate suho oko? Posvetujte se z zdravnikom

  10.12.2015, 22:16 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  Suho oko je težava, ki pa jo vse prepogosto obravnavamo površno, češ da bo že minilo, ali pa jo poskušamo odpraviti mimogrede, z nakupom kapljic. Brez ustrezne diagnoze in obravnave stanja se bo stanje ponavljajo in slabšalo.
 • Najpogostejše ginekološke težave

  Najpogostejše ginekološke težave

  7.12.2015, 14:17 R. M. Z., S. Š., M. S. Kako zdravimo

  Srbenje, izcedek iz nožnice in neprijeten vonj so le nekatere intimne težave, ki pestijo precejšen delež žensk in o katerih te nerade govorijo. Intimni negi je treba posvetiti posebno pozornost predvsem zato, da ta del našega telesa ostane zdrav. Najpogostejša vaginalna težava je glivično vnetje nožnice, med spolno prenosljivimi okužbami pa je na prvem mestu klamidijska okužba.

 • Arabinogalaktan in betaglukan za boljši imunski sistem

  Arabinogalaktan in betaglukan za boljši imunski sistem

  4.12.2015, 12:25 R. M. Z., I. J. Kako zdravimo

  V prihodnjih mesecih nas bodo spremljali nižje temperature, manj sonca in sveže sezonske prehrane, gotovo tudi več tveganj za okužbe našega imunskega sistema. Zdi se, da o dejavnikih za njegovo dobro delovanje veliko vemo, a znanstveniki vedno znova odkrivajo nove podatke, ki imunski sistem osvetlijo s povsem drugačnega zornega kota.

 • Branje s tačkami v pomoč pri rehabilitaciji otrok

  Branje s tačkami v pomoč pri rehabilitaciji otrok

  30.11.2015, 21:48 P. S. Kako zdravimo
  »Pes je čudovit prijatelj pri branju. Pomaga pri sprostitvi, pozorno posluša, ne sodi in kritizira ali se smeji, dovoljuje otroku, da bere v svojem lastnem ritmu in ne vzbuja strahu kot vrstniki. Pri svojem delu opazimo napredek pri otrocih, ki berejo psu. Otroci postanejo boljši bralci, pozabijo na svoje omejitve pri branju, prebrano besedilo lažje razumejo in se o njem pogovarjajo. Ko se sprostijo, so tudi samozavestnejši in pozneje imajo manj težav z branjem pred vrstniki,« je razložila Slavica Mrkun, predsednica društva Tačke pomagačke.
 • 30 let od prvih odkritih okužb z virusom HIV v Sloveniji

  30 let od prvih odkritih okužb z virusom HIV v Sloveniji

  30.11.2015, 21:22 R. M. Z. Kako zdravimo

  Vsako leto 1. decembra obeležujemo Svetovni dan aidsa, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija prvič razglasila leta 1988. Letošnji Svetovni dan aidsa še vedno poteka pod geslom globalne kampanje »Proti ničli - nič novih okužb, nič diskriminacije, nič umrlih zaradi aidsa«. V svetu in Sloveniji se število oseb, okuženih z virusom HIV, povečuje.

 • Menopavza - med naravo in kulturo

  Menopavza - med naravo in kulturo

  30.11.2015, 07:49 dr. Maruša Hribar, mag. farm. Kako zdravimo
  Raziskave medicinske antropologije so dragocene z vidika, da prinašajo nove vpoglede na nekatera dogajanja, ki smo jih sprejeli za samoumevna. Prav na področju menopavze, klimakterija oziroma prenehanja menstruacije so spoznanja presenetljiva. Prebivalke na Japonskem in določenem območju v Mehiki ne doživljajo menopavze kot nekatere ženske pri nas. Kot ugotavlja stroka, gre najverjetneje za posledico primerne prehrane, gibanja pa tudi pozitivnega družbenega vrednotenja te spremembe v življenju ženske. Menstrualni cikel ni 'bolezen', zato velja povsem enako za prenehanje menstruacijskega cikla. Gre za spontani telesni proces, ki ga lahko ženska obrne sebi v prid.
Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.