Kako zdravimo

 • S cepljenjem nad letošnjo gripo

  S cepljenjem nad letošnjo gripo

  5.10.2015, 13:11 R. M. Z. Kako zdravimo

  Ta teden se začenja cepljenje proti sezonski gripi. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) cepljenje priporoča vsem prebivalcem, še zlasti pa ogroženim skupinam. To so starejši od 65 let, kronični bolniki in njihovi družinski člani, majhni otroci in njihovi družinski člani, nosečnice, posamezniki, ki čakajo na sprejeme na bolnišnično zdravljenje ter zdravstveni in drugi delavci, ki so pomembni za delovanje različnih dejavnosti.

 • Okužbe dihal pri športnikih

  Okužbe dihal pri športnikih

  28.9.2015, 12:10 R. M. Z. Kako zdravimo
  Primerna telesna aktivnost je koristna za delovanje imunskega sistema, medtem ko preobremenitev in nezadostna regeneracija (tako imenovana kronična imunosupresija) dejansko oslabi imunski sistem in v takih primerih obstaja večje tveganje za pojav okužb dihal, kot sta prehlad in gripa. V raziskavi, objavljeni v strokovnem časopisu European Journal of Applied Physiology*, so ugotovili, da se pri športnikih, ki so jemali prehransko dopolnilo z imunoglukanom, imunski sistem okrepi, zato redkeje zbolijo zaradi okužb zgornjih dihal.
 • Zdravi in vitalni s kakovostnimi mikrohranili

  Zdravi in vitalni s kakovostnimi mikrohranili

  28.9.2015, 11:50 R. M. Z. Kako zdravimo

  Pred vrati je dolga jesen in še daljši zimski meseci, ko sta dobrodošla vsak, še tako kratek sončni dan in pozitivna naravnanost, ki nam pomagajo pri ohranjanju dobre duhovne in telesne kondicije. Zaradi hitrega tempa življenja in vse bolj osiromašene prehrane pa so potrebna tudi dodatna mikrohranila, ki jih je treba zaužiti v prehranskih dopolnilih. Na trgu je velika izbira prehranskih dodatkov; da bi se lažje odločili, katerega izbrati, smo pripravili predstavitev kakovostnih izdelkov.

 • Naravna pomoč za občutljiv mehur

  Naravna pomoč za občutljiv mehur

  28.9.2015, 11:35 R. M. Z. Kako zdravimo

  Ocenjuje se, da približno vsaka četrta ženska trpi zaradi oslabljenega mehurja, redke pa so tiste, ki poiščejo pomoč, saj o tem nerade govorijo. Obstajajo naravne rešitve, ki lahko pomagajo ublažiti in celo odpraviti te težave. Oslabelost mehurja se lahko pojavi v vseh starostnih obdobjih, pri mladih in starih ženskah. Nenadzorovano uhajanje urina pri kašljanju ali kihanju, smejanju ali dvigovanju predmetov in podobno je lahko zelo neprijetno in povzroča stisko. Pogosto se ženske sramujejo o tem spregovoriti tudi z zdravnikom. 

 • Nadležne prebavne motnje

  Nadležne prebavne motnje

  13.9.2015, 15:37 I. J. Kako zdravimo

  Tudi vas konstantno mučijo prebavne težave? Niste edini, saj prebavne težave pestijo četrtino prebivalstva po vsem svetu. V današnjem hitrem tempu življenja namreč mnogi nimajo časa za normalne in zdrave obroke, ki so jih po večini zamenjali z nezdravimi in hitro pripravljenimi. Poleg slabega prehranjevanja živijo zelo stresno in se premalo gibajo, ko pa vse to seštejejo, se zbudijo z nadležnimi prebavnimi motnjami. 

 • Z domačo lekarno nad nadležne viruse

  Z domačo lekarno nad nadležne viruse

  12.9.2015, 13:40 I. J. Kako zdravimo

  V času nadležnih prehladov svoja vrata kot po tekočem traku odpirajo domače lekarne, saj jesenski virusi že pridno razsajajo. Zdravila in domače zvarke, ki se učinkovito spopadajo z vsemi temi virusi, lahko na zelo enostaven način pripravite kar sami doma. Da pa vam bo pri pripravljanju domačih zvarkov lažje, vas v nadaljevanju prispevka čaka nekaj receptov, ki vam bodo v teh prehodnih jesenskih dneh prišli še kako prav. 

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.