Kako zdravimo

 • Študija: z vnosom zelenjave zaustavili napredovanje tumorjev pri miših

  Študija: z vnosom zelenjave zaustavili napredovanje tumorjev pri miših

  10.9.2018, 23:41 R. M. Z. Kako zdravimo
  Britanski znanstveniki so ugotovili, na kakšen način določene vrste zelenjave, predvsem kapusnice, zmanjšajo tveganje za razvoj raka debelega črevesa, izsledke pa so objavili v reviji Immunity. Znano je, da zelenjava (zelje, cvetača, brokoli, listnati ohrovt) dobro vpliva na zdravo delovanje debelega črevesa, doslej pa zadovoljivih pojasnil, zakaj je temu tako, ni bilo.
 • Zobni vsadki (implantati) in njihovi zapleti

  Zobni vsadki (implantati) in njihovi zapleti

  7.9.2018, 23:24 Jakob Kavčič, dr. dent. med., Kako zdravimo
  Obrazna estetika dandanes igra pomembno psihosocialno vlogo v življenju vsakega posameznika in v njegovih socialnih interakcijah. Posledično lahko izguba zob predstavlja težko psihološko in funkcionalno breme. Pacienti z zaključeno rastjo so potencialni kandidati za oskrbo z zobnimi vsadki. 
 • Tudi odprta okna avtomobila ne pomagajo

  Tudi odprta okna avtomobila ne pomagajo

  7.9.2018, 00:42 R. M.Z. Kako zdravimo

  Pasivno kajenje je vdihavanje tobačnega dima drugih. Kjer kadijo kadilci, tudi nekadilci vdihavajo tobačni dim in iste škodljive snovi kot kadilci. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ob tem še opozarjajo, da tobačni dim vsebuje več kot 7000 različnih kemičnih snovi, stotine od teh so škodljive zdravju, okoli 70 jih povzroča raka. Varne ravni izpostavljenosti tobačnemu dimu ni; kakršenkoli obseg izpostavljenosti tobačnemu dimu je škodljiv zdravju. 

 • Kako vonja vaše blato?

  Kako vonja vaše blato?

  5.9.2018, 00:00 Dd. Iztok Ostan Kako zdravimo

  Če zasmrdi iz kleti ali iz hladilnika, vemo, da je nekaj narobe, če pa smrdi za nami na stranišču, si domišljamo, da je vse v redu. Pa ni. Smrdeče blato je znak gnitja in prevladovanja zdravju škodljivih mikrobov.  Veliko je dejavnikov, ki škodijo dobrim črevesnim bakterijam: stres, antibiotiki, konzervansi in pesticidi v hrani … 

 • Vztrajajte pri nadaljnjih pregledih

  Vztrajajte pri nadaljnjih pregledih

  4.9.2018, 22:22 S. S. Kako zdravimo

  O raku trebušne slinavke, bolezni, ki je v širši javnosti skoraj neznana, spregovorimo le takrat, kadar zaradi nje umre znana osebnost; nanjo ni nihče pozoren, kar je tudi delno vzrok za to, da je to rak, ki ima eno najslabših statistik preživetja: pet let po diagnozi živi le še 5 odstotkov obolelih. 

 • Naravni izvlečki za boljše počutje v meni

  Naravni izvlečki za boljše počutje v meni

  31.8.2018, 21:24 S.S., P.S. Kako zdravimo

  Ženska v obdobju mene preživi vsaj tretjino življenja, najtežji pa so prav prehodno obdobje in prva leta v menopavzi. Aktivna doma in na delovnem mestu si le stežka privošči življenje brez stresa in počasen ritem življenja, ki do neke mere odpravi tiste najhujše vročinske oblive. Zato je vsako novo spoznanje, ki prinaša pomoč ženskam v meni, še kako dobrodošlo.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.