Kako zdravimo

 • Vitamin D preprečuje demenco

  Vitamin D preprečuje demenco

  17.12.2015, 13:35 S. S. Kako zdravimo
  Observativna raziskava, ki je potekala med letoma 2002 in 2010 v ZDA, je pokazala, da ima večina ljudi premalo vitamina D v serumu, njegovo pomanjkanje pa vodi k slabšanju spoznavnih funkcij, še posebej kratkoročnega pomnjenja in blažjih kognitivnih sprememb.
 • Kajenje pospeši razvoj bolezni

  Kajenje pospeši razvoj bolezni

  16.12.2015, 12:40 S. S. Kako zdravimo
  Pri bolnikih, ki po diagnozi multiple skleroze še naprej kadijo, bo bolezen hitreje napredovala, je odkrila raziskava, ki so jo izvajali na inštitutu Karolinska v Stockholmu. Multipla skleroza je nevrodegenerativna bolezen, pri kateri je kajenje poznan dejavnik tveganja.
 • Vneto žrelo po večini povzročajo virusi

  Vneto žrelo po večini povzročajo virusi

  15.12.2015, 08:05 Iva Jeknić Kako zdravimo
  Vas praska v žrelu, bolečina, ki jo čutite, pa vam otežuje govor in požiranje? Gotovo niste edini, saj v teh dneh virusi pridno razsajajo, okužbo žrela pri prehladu in gripi pa v večini povzročajo ti. Najprej v žrelu neprijetno skeli, požiranje je boleče, nato pa začne nastajati še gosta sluz; pojavi se lahko tudi izcedek iz nosu. Ravno zaradi tega, ker je vneto žrelo v 90 odstotkih virusna okužba, se v petih dneh pozdravi samo od sebe.
 • Ne odlašajte z obiskom pri zdravniku – miome znamo zdraviti

  Ne odlašajte z obiskom pri zdravniku – miome znamo zdraviti

  11.12.2015, 08:20 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo

  Ali je bila vaša menstruacija spet nenavadno močna? Ali je trajala več kot pet dni, mogoče ves teden ali še več? Ali ste ob tem občutili pritisk na mehur ali/in na črevesje? Zaradi bolečin na seks niti ne pomislite? Ob omenjenih znakih je velika verjetnost, da imate miome. Različno veliki skupki mišičnega tkiva, ki zrastejo v maternici pa tudi zunaj nje, so pogosta 'ženska težava', ki jo marsikje obravnavajo s premajhno pozornostjo. Del krivde za to nosijo tudi same bolnišnice, saj simptome omalovažujejo; pogosto menijo, da bo že minilo, le potrpeti je treba.

 • Imate suho oko? Posvetujte se z zdravnikom

  Imate suho oko? Posvetujte se z zdravnikom

  10.12.2015, 22:16 Sanja Vilfan Švajger Kako zdravimo
  Suho oko je težava, ki pa jo vse prepogosto obravnavamo površno, češ da bo že minilo, ali pa jo poskušamo odpraviti mimogrede, z nakupom kapljic. Brez ustrezne diagnoze in obravnave stanja se bo stanje ponavljajo in slabšalo.
 • Najpogostejše ginekološke težave

  Najpogostejše ginekološke težave

  7.12.2015, 14:17 R. M. Z., S. Š., M. S. Kako zdravimo

  Srbenje, izcedek iz nožnice in neprijeten vonj so le nekatere intimne težave, ki pestijo precejšen delež žensk in o katerih te nerade govorijo. Intimni negi je treba posvetiti posebno pozornost predvsem zato, da ta del našega telesa ostane zdrav. Najpogostejša vaginalna težava je glivično vnetje nožnice, med spolno prenosljivimi okužbami pa je na prvem mestu klamidijska okužba.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.