Kako zdravimo

 • Prisluhnite telesu - pijte, ko ste žejni!

  Prisluhnite telesu - pijte, ko ste žejni!

  24.6.2015, 11:28 Monika Kubelj Kako zdravimo

  Vnetja sečil spadajo med pogostejša obolenja, vendar običajno potekajo v blažji obliki in v nekaterih primerih niti ne zahtevajo zdravljenja. Glavni razlog okužbe sečil je v večini primerov vdor bakterij, ki so normalno prisotne v črevesju in zunanjem delu spolovila. 

 • Kopalna sezona in zdrava ušesa

  Kopalna sezona in zdrava ušesa

  22.6.2015, 13:39 R. M. Z. Kako zdravimo
  Se tudi vi radi potapljate in plavate? To je vsekakor koristno, a ob tem nikar ne pozabite na zdravje svojih ušes, saj jim lahko dolgotrajna izpostavljenost vlagi in toploti škodi; draži in zmehča zunanji sluhovod in pripadajočo kožo, zato okužbe z mikrobi niso več daleč. 
 • Mala šola prve pomoči

  Mala šola prve pomoči

  16.6.2015, 22:43 Marina Gradinac, dr. med. Kako zdravimo

  Prve pomoči se v življenju učimo kar nekajkrat (npr. med opravljanjem  vozniškega izpita ...), zato verjetno mislimo, da o tem vemo že prav vse. Ampak ali je res tako? Ali znamo na primer pravilno oskrbeti rano? Ali je treba oskrbeti prav vsako, tudi najmanjšo poškodbo?

 • Vzrok za solze so lahko tudi alergije

  Vzrok za solze so lahko tudi alergije

  16.6.2015, 22:24 R. M. Z. Kako zdravimo
  Pogled na človeka s pordelimi, z otečenimi in s solzavimi očmi nam navadno vzbudi skrb in vprašanje, le zakaj joče. A bolj kot otožnost ga verjetno v teh dneh pestijo pogoste alergijske bolezni, ki so posledica preobčutljivosti na določeno snov ali na katerega izmed alergenov.
 • Redka motnja spanja pri nas preslabo prepoznana

  Redka motnja spanja pri nas preslabo prepoznana

  7.6.2015, 19:29 Z. V., S. C. in S. S. Kako zdravimo

  Narkolepsija je nevrološka bolezen, ki spada med motnje spanja, zanjo pa je značilna čezmerna in nenadna dnevna zaspanost. Po podatkih raziskave ima narkolepsijo pri nas le 38 oseb. Prevalenca te bolezni je torej 1.85/100,000, kar je veliko manj od svetovnega povprečja.

 • Oh, spet nisem mogel zaspati! In tudi sredi noči se zbujam!

  Oh, spet nisem mogel zaspati! In tudi sredi noči se zbujam!

  5.6.2015, 17:02 Suzana Levanič, mag. farm. Kako zdravimo

  To so stavki, ki jih v lekarni pogosto slišimo od svojih pacientov. Ljudje nespečnost čutijo kot veliko nadlego, ki ima vpliv na kakovost življenja in na splošno zdravstveno stanje. Približno 50 % ljudi ima težave z občasno nespečnostjo, 10 % pa s kronično nespečnostjo. 

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.