Kako zdravimo

 • Samopregledovanje in preventiva – najboljša obramba pred melanomom

  Samopregledovanje in preventiva – najboljša obramba pred melanomom

  15.7.2015, 21:37 R. M. Z. Kako zdravimo

  Čeprav je teden boja proti melanomu za nami, pa seveda nikakor ne gre pozabiti na glavna sporočila projekta, ki je že pred časom prerastel svoje okvire in postal del širokega obveščanja javnosti o pravilni zaščiti pred nastankom raka kože. Objavljamo sporočila projektne skupine, v kateri sodelujejo eni najvidnejših slovenskih dermatologov.

 • Sončenje pomeni pospešeno staranje kože

  Sončenje pomeni pospešeno staranje kože

  10.7.2015, 21:18 Sanja Čakarun Kako zdravimo

  »Priprava kože na poletje je izraz, ki zavaja,« pravi dermatologinja doc. dr. Larisa Stojanovič. Kože namreč na ta letni čas ni treba prav nič pripravljati; poskrbeti je treba le za to, da se čim bolj izognemo soncu. »Treba se je vprašati, kaj želimo od svoje kože. Če je želja imeti dolgo časa zdravo in lepo kožo brez lis ter mladosten videz, se bomo soncu izpostavljali le prilagojeno delu dneva, ko sevanje ni močno, in le toliko, da zadostimo tvorbi vitamina D v koži, ki ga telo potrebuje.«

 • Higiena je ključ do zdravih zob

  Higiena je ključ do zdravih zob

  10.7.2015, 21:08 S. Č. Kako zdravimo

  V ustni votlini je ogromno bakterij, zato je redna ustna higiena za vzdrževanje ustnega zdravja nujna, pravi Mateja Brodnjak, dr. dent. med. Zdi se samoumevno, a na področju rednega in pravilnega čiščenja zob, uporabe zobne nitke ter pravočasnega reševanje težav v ustni votlini še vedno ne dosegamo dovolj visoke ravni.

 • Fototerapija kot odlična podpora zdravljenju

  Fototerapija kot odlična podpora zdravljenju

  1.7.2015, 08:11 Adela Vukovič Kako zdravimo
  Z odkritji o učinkih svetlobe se vse bolj širi indikacija za uporabo svetlobne terapije kot učinkovite metode zdravljenja v različnih vejah medicine. S svetlobo natančno določenega svetlobnega spektra stimuliramo regenerativne procese v celičnih strukturah.
 • Z zdravim življenjem nad nespečnost

  Z zdravim življenjem nad nespečnost

  27.6.2015, 07:06 Suzana Levanič, mag. farm. Kako zdravimo

  Zdrav način življenja je pri nespečnosti izredno pomemben. Tako priporočamo redno telesno aktivnost, dejavno ter razgibano življenje in ukvarjanje s sproščujočimi hobiji, uživanje zdrave hrane in velikih raznoliko sestavljenih obrokov ter zmerno pitje alkoholnih pijač. 

 • Ko je vse težje priti do zraka

  Ko je vse težje priti do zraka

  26.6.2015, 09:02 Sanja Čakarun Kako zdravimo

  Idiopatska pljučna fibroza (IPF) je neozdravljiva pljučna bolezen, ki je povsod po svetu še vedno preslabo poznana in prepoznana. Na vse mejnike, ki jih je pri obravnavi te bolezni še treba doseči, sta na spletni konferenci o IPF opozorila vrhunska strokovnjaka na tem področju.

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.