Za proaktivni, sistematski in legitimni dialog z odločevalci v zdravstvu

Za proaktivni, sistematski in legitimni dialog z odločevalci v zdravstvu

31.7.2018, 17:11 S.S. Nega in dogodki
Na posvetu konec maja so predstavniki društev bolnikov, strokovnjaki iz zdravstva in bolniki pod pokroviteljstvom nove platforme J4P skušali razsvetliti za zdaj še v številnih pogledih nerodno zapleteno delovanje slovenskega zdravstvenega sistema. Za dobro zdravstveno oskrbo in učinkovito zdravljenje je nujno optimalno sodelovanje vseh vpletenih v ta proces – bolnikov, zdravstvenih delavcev, farmacevtske industrije in zdravstvenih ustanov.


O odločevalskih procesih v zdravstvu je govoril Samo Fakin in nanizal koristne napotke za delovanje društev. Poudaril je vztrajnost in moč skupnega nastopa: »Pred parlament in vlado pojdite z avtobusom, vsak teden, pa se bo kdo zbudil in se odločil pristopiti k reševanju vaših zahtev.«

Da lahko sodelovanje steče in da smo si enakovredni partnerji v komunikaciji, moramo dobro poznati svojo bolezen in tudi delovanje zdravstvenega sistema, so sklenili po živahni razpravi na okrogli mizi udeleženci srečanja.


Foto: Bigstock

Spletno mesto uporablja piškotke, da lahko razločujemo med obiskovalci in izboljšujemo delovanje strani. Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.