Gedeon Richter praznoval okrogla jubileja

120-letnico matične družbe in 10-letnico prisotnosti Gedeon Richterja v Sloveniji so 2. septembra zaznamovali na družabnem dogodku v Ljubljani, kjer so na okrogli mizi z gosti delili svoje strokovne izkušnje prof. dr. Eda Vrtačnik Bokal, dr. med., prof. dr. Mojca Jensterle Sever, dr. med., prof. dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., Marko Mlinarič, dr. med., in doc. dr. Leon Meglič, dr. med. Dogodek je v svojem značilnem duhovitem slogu povezoval voditelj Lado Bizovičar.

»V podjetju Gedeon Richter smo ponosni na inovacije in proizvodnjo visoko kakovostnih farmacevtskih izdelkov v boju proti boleznim, s čimer ljudem zagotavljamo boljše življenje. Svojim ciljem sledimo že od leta 1901, ko je ustanovitelj podjetja farmacevt Gedeon Richter v laboratoriju lekarne Sas ustanovil podjetje in s tem položil temelje madžarske farmacevtske industrije,« je v uvodnem nagovoru povedala direktorica in ustanoviteljica podjetja v Sloveniji magistrica farmacije Tea Gašperšič Oblak.

Gedeon Richter danes zaposluje skoraj 13.000 ljudi, njihovi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah po celem svetu. Foto: Žiga Intihar


»Gedeon Richter danes zaposluje skoraj 13.000 ljudi, naši izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah po celem svetu. Kljub družbenim in gospodarskim razmeram ostajamo zvesti svojemu poslanstvu – z vrhunskimi izdelki izboljšati zdravje in kakovost življenja ljudi.
V razvoju se posvečamo predvsem izvirnim raziskavam bolezni centralnega živčnega sistema, inovativnim izdelkom s področja ginekologije, razvoju biotehnoloških zdravil, med katerimi se lahko pohvalimo tudi z lastnim biološkim zdravilom za zdravljenje osteoporoze. Družba izdeluje več kot 200 zdravil, med našimi izdelki pa so originalna, generična in licenčna zdravila, ki omogočajo učinkovito, sodobno in cenovno ugodno zdravljenje na skoraj vseh terapevtskih področjih.«

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj