Gozdovi bi v nekaj desetletjih opravili s podnebnimi spremembami. Foto: Bigstock Če bi znova posadili gozdove, ki smo jih zaradi industrializacije posekali, bi slednji v nekaj deset letih po naravni »opravili« s...
Raziskave potrjujejo, da je pisanje zapiskov najbolj učinkovit način učenja novih vsebin. Foto:Bigstock Dilema o tem, kakšen je dober profesor, je stara skoraj toliko, kot prve univerze. Bolj, kot študij postaja samoumeven za skoraj celotno mlado...
Tisto, kar ljudje želijo, ko izbirajo psa, pogosto ni v skladu s tem, kar na koncu izberejo. Foto: Bigstock Psihologi iz Univerze v Indiani, ki sicer prvenstveno raziskujejo, kako ljudje izbiramo...
Specialisti, ki živijo v različnih državah ali celo kontinentih, se bodo pri posegu "v živo" posvetovali med seboj. Foto: Bigstock Tehnologija spreminja vse, vse več pozornost pa njeni razvijalci posvečajo rešitvam, ki bi...
"Delfini si pri iskanju hrane pomagajo z orodji, veščina se prenaša iz roda v rod. Foto: Bigstock Eden od pomembnih temeljev za dolgoletno prijateljstvo pri...
Na notranje ure organov vplivajo dejavniki, kot so pomanjkanje spanja, prehrana in telesna vadba. Foto: Pixabay Dnevno-nočni ritem uravnava biološke procese v vseh živih bitjih, poznajo jih tudi mikrobi in rastline. Raziskovalci...
Kaj obraz razkriva o našem zdravstvenem stanju? Foto: Bigstock Naše telo je čudovita, neponovljiva in zelo vzdržljiva kombinacija telesnega in duševnega. Ima tudi neverjetne možnosti samozdravljenja in zna sporočiti okolici, da se »nekaj kuha« prej, preden to...
Sladke pijače skrajšajo življenje in pri najstnikih povzročajo bolezni, sicer značilne za starostnike. Foto: Bigstock Bolj, kot znanost opozarja na škodljivost uživanja sladkih pijač – tako tistih, ki so sladkane s sladkorjem (oziroma...
Terapije s kaligrafijo pripomorejo k boljšemu delovanju možganov ter lajšajo depresijo in shizofrenijo. Foto: Bigstock Počasni, ponavljajoči se gibi, značilni za kaligrafijo, odvračajo pozornost od skrbi, kar zmanjša tesnobo in spodbudi samozavest,...
Pred izumom »končinga« je čokolada imela peskano strukturo. Foto: Bigstock Raziskovalci Univerze Edinburg so preučili 140 let stare tehnike izdelave čokolade v želji, da bi razkrili še zadnje njene skrivnosti. Izkazalo se je, da ključ...

PRIJAVITE SE NA E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice in ne zamudite novosti s področja zdravja in medicine.

Prosimo potrdite, da se strinjate s pogoji uporabe in želite prejemati naše e-novice.

DRUŽBENA OMREŽJA

4,869OboževalcevVšečkaj
51SledilcevSledi
10SledilcevSledi
0NaročnikovNaroči se