Vabilo in predstavitev: kupujte skupaj lokalno pridelano in cenejšo hrano

Avtor: R.M.Z.

Pomemembno je, kakšno hrano uživamo. V Sloveniji že nekaj let poteka projekt Nakupujemo skupaj. Njihov cilj je skupinski nakup kakovostnih, okusnih in zdravih lokalnih ter ekoloških pridelkov in izdelkov po ugodnih cenah, ki so pravične do kmetov ter drugih ponudnikov.

Za četrti rojstni dan so pripravili poseben dogodek za člane, za vse, ki si želijo to postati ali pa vse tiste, ki so le radovedni in bi o projektu radi izvedeli več. 
Organizatorji projekta nakupujmo skupaj vabijo vse, da se jim pridružijo na zadnjem letošnjem prevzemu naročenih izdelkov in praznovanju 4. rojstnega dne v sredo, 21. decembra 2016, med 15. in 18. uro na lokaciji Stara tržnica Šiška v Ljubljani.
Organizatorji projekta so za obiskovalce  – skupaj s ponudniki – pripravili posebno pogostitev, ki jo bo spremljala glasba. Dogodek bo tudi dobrodelno naravnan, zato vse obiskovalce vabijo, da podarijo živila, ki jih bodo organizatorji, skupaj z donacijo ponudnikov, po koncu dogodka predali Zavodu Živim.

O projektu Nakupujmo skupaj: tako kot drugod po svetu, se tudi v Sloveniji vedno bolj zavedamo pomembnosti lokalne in ekološko pridelane hrane. Ker pa je za mnoge nakup takih živil prevelik finančni zalogaj, vam mi ponujamo preprosto rešitev. Nakupujmo skupaj! 100 ljudi skupaj je močnejših od posameznika in enaka logika velja pri nakupih, saj 100 kupcev skupaj lahko kupuje ceneje kot posameznik. 

Pri projektu gre torej za preprosto idejo – vsi zainteresirani kupci lokalnih in ekoloških izdelkov se organizirajo v skupino, ki nato opravi enoten oz. skupinski nakup pri različnih slovenskih ponudnikih lokalnih in ekoloških živil. “Skupaj veljamo več in smo tudi za ponudnika vredni več. Kot skupina lahko dosegamo različne količinske popuste in posledično vsak član skupine zaradi tega plačuje manj,” so organizatorji še napisali na spletni strani.

Več informacij: DRUŠTVO EKO TIM: 040/ 552- 836 ; [email protected]


Foto: organizator Nakupujmo skupaj

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj