Imate svojo najbolj priljubljeno lekarno? Glasujte zanjo!

Avtor: R. M. Z.

Začenja se izbor Najbolj cenjena lekarna 2015.

Tudi letos boste, dragi bralci Revije za moje zdravje, imeli priložnost pohvaliti lekarno, ki jo pogosto obiščete, v kateri vam prisluhnejo in si za vas vzamejo trenutek več, pa četudi je za vami vrsta čakajočih. Morda ste med tistimi, ki ob obisku farmacevtskega hrama že točno vedo, kaj potrebujejo, pa jim lekarniški delavec kljub temu osveži znanje in jih spomni na podrobnosti, na katere vse prehitro pozabimo. Številne so drobne usluge, ki jih jemljemo kot samoumevne: morda vas redno opozori na neželene učinke zdravil ali njihovo součinkovanje? So vam priskrbeli kartico za preglednejše jemanje zdravil, ki se jih je nabralo že vse preveč? So vas povabili na izobraževanja in vam ponudili dodatne vsebine za boljše razumevanje vaših težav? Če nimajo izdelka, ki ga potrebujete, so se potrudili in urno pobrskali po računalniku, da bi našli še kakšnega v vam najbližji podružnici?

Kaj kakovostne, vrhunske storitve in humanosti v lekarnah smo pri nas pravzaprav vajeni in jih jemljemo kot samoumevne. Pa ni tako, vsaj v večini lekarn po državah EU oziroma državah razvitega zahoda (s svetlo izjemo nekaterih sosednjih držav) ne.

Je že tako, da tistega, kar imamo pred sabo, vse prevečkrat ne opazimo in ne spoštujemo. Ta odnos pa bi radi spremenili tudi na našem uredništvu, kjer s ponosom razglašamo novi začetek Izbora za najbolj cenjeno lekarno 2015.

O poteku akcije vas bodo ob plakatih obveščali tudi tiskani panoji, lekarnarji pa bodo pripravili glasovnice, ki vas bodo čakale na pultu vaše lekarne.

Ne čakajte, da vas lekarnar nagovori k sodelovanju! Vprašajte za glasovnico in oddajte svoj glas!

Letos lahko vsak glasuje enkrat, glasuje pa se lahko tudi prek spletne glasovnice, ki jo najdete na naši spletni strani!

 

Med glasovalce bomo vsak mesec razdelili lepe nagrade (deset nagrad), ob zadnjem žrebu pa bomo število izžrebancev podvojili.

V strokovni komisiji, ki bo akcijo spremljala in usmerjala, sodelujejo: Matjaž Tuš, mag. farm., predsednik Slovenskega farmacevtskega društva, Miran Golub, mag. farm., predsednik Lekarniške zbornice Slovenije in vodja Lekarne Rače, dr. Marc Gašper, mag. farm., član nadzornega odbora v SFD, zaposlen v farmacevtski družbi Roche, mag. Mateja Praprotnik, strokovna vodja v Lekarni Ljubljana, asist. mag. Andreja Čufar, mag. farm., spec., vodja Centralne lekarne v UKC Ljubljana, mag. Miroslava Abazovič, mag. farm., predsednica Sekcije javnih lekarn, zaposlena v Dolenjskih lekarnah, prof. dr. Mirjana Gašperlin, mag. farm., s Fakultete za farmacijo, mag. Alenka Rutar – Pariš, mag. farm., vodja marketinga v Kemofarmaciji, Meta Milovanovič, mag. farm, spec., iz Lekarne Dravlje, Darja Potočnik – Benčič, mag. farm, spec., direktorica Lekarne Ptuj, Mojca Prah – Klemenčič, mag. farm., direktorica Regije Slovenija v Krki, Vladka Češek Bizjak, mag. farm., vodja Lekarne pri Šišenski knjižnici, in Sanja Vilfan Švajger, predstavnica Zavoda Kinoks in odgovorna urednica Revije za moje zdravje.

Glasovnica bo objavljena v januarsko-februarski, marčevski in aprilski številke Revije za moje zdravje ter na portalu, objava najviše uvrščenih lekarn pa bo objavljena v medijih in v majski številki Revije za moje zdravje. Lekarne z največ prejetimi glasovi bodo razglašene 15. 5. 2015 na slavnostni prireditvi na petkovem večeru Simpozija Slovenskega farmacevtskega društva.

Pravila glede udeležbe v akciji Najbolj cenjena lekarna 2015 in navodila za glasovanje

Glasovanje poteka z glasovnicami, ki so objavljene v Reviji za moje zdravje. Te je treba poslati na uredništvo revije. Pošljejo jih lahko tudi lekarne, naprošamo pa za največ dvotedenske intervale pošiljanja.

Kopiranje praznih glasovnic je dovoljeno.

Vsaka glasovnica mora biti lastnoročno podpisana in datirana, že izpolnjenih glasovnic ni dovoljeno kopirati, take bodo pri štetju zavržene. Stranko je treba opozoriti, da izpolni vsa mesta na glasovnici, odkljukati je treba tudi okvirček, v katerem so zapisani formalnost strinjanja in seznanitve s pogoji glasovanja.

Vsak posameznik lahko glasuje enkrat.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj