Najbolj cenjena lekarna 2015 je Lekarna Šentjernej

Avtor: R. M. Z.

V sklopu tradicionalnega Simpozija Slovenskega farmavtskega društva je nocoj v GH Bernardin potekala podelitev priznanja v izboru za Najbolj cenjeno lekarno 2015.

Prvo mesto je osvojila Lekarna Šentjernej, drugo mesto Lekarna Vojnik, tretje mesto Lekarna Domžale.

Trem lekarnam, ki so po mnenju obiskovalcev lekarn ter  bralk in bralcev Revije za moje zdravje najbolj prepričale stranke s svojo strokovnostjo, prijaznostjo, urejenostjo in seveda s skrbjo za vsakega posameznika, ki mu je potrebno v najbolj intimnih in najbolj težkih trenutkih  prisluhniti ter svetovati je zbrano občinstvo podelilo dolg aplavz.

Dobre tri mesece trajajoča akcija »Najbolj cenjena lekarna 2015«, v kateri so uporabniki lekarniških storitev izbirali najbolj priljubljeno slovensko lekarno je končana, na svečani prireditvi, ki je potekala 15.5.2015 v Portorožu so bile proglašene lekarne, ki so prejele največ glasov.

Prvo mesto je pripadlo Lekarni Šentjernej, prejela je 918 glasov, drugo mesto Lekarni Vojnik s 874 glasovi, na tretjem mestu pa je Lekarna Domžale s 593 glasovi.

Ob prejetju naziva Najbolj cenjena lekarna 2015 je vodja lekarne Šentjernej, mag. farm. Veronika Bregar, mag.farm.  izjavila, da je srečna in da se zahvaljuje vsem, ki so glasovali za njihovo lekarno. ‘Pomeni nam zadovoljstvo in priznanje, pa seveda tudi vzpodbudo za vnaprej, za prihodnje delo,’je bila zadovoljna prejemnica visokega odlikovanja.

Nataša Jager, mag.farm., Lekarna Vojnik, ki je prejela priznanje za drugo mesto v akciji za Najbolj cenjeno lekarno 2015: Zelo smo počaščeni, da smo se uvrstili v sam vrh najbolj cenjenih lekarn v letošnjem letu. To za nas pomeni potrditev, da delamo dobro in v pravo smer. Takšno priznanje je tudi dokaz, da nas ljudje opazijo in cenijo naše delo, našo strokovnost in individualen pristop pri svetovanju, zaradi česar se tudi radi vračajo k nam. Dogodek kot je današnji predstavlja prepoznavnost in promocijo poklica lekarniškega farmacevta in veseli smo, da smo lahko prispevali svoj delež. Najlepša hvala vsem, ki so nas podprli.’

 Alenka Podgornik, mag. farm., vodja tretjeuvrščene lekarne v izboru za Najbolj cenjeno lekarno 2015, Lekarno Domžale je povedala: ‘S sodelavkami smo bile zelo navdušene in ponosne, da smo se ponovne uvrstile med ‘najlekarne’. To nas še bolj medsebojno povezuje in izboljšuje medsebojne odnose. Kaže da je orkerster v Lekarni Domžale zelo uigran in to občutijo tudi naše stranke, ki redno obiskujejo našo lekarno. Našemu delu zaupajo in nas vsako leto znova nagradijo s svojimi glasovi.’


Namen akcije  Najbolj cenjena lekarna 2015, ki poteka  pod medijskim okriljem Zavoda Kinoks in Revije za moje zdravje, je povečati prepoznavnost in ugled lekarn in farmacevtskega poklica ter poudariti pomembno vlogo lekarniškega farmacevta. Obiskovalci lekarn cenijo prijazen odnos in dobro svetovanje. Kadar gre za lažja obolenja in se bolniki odločijo za samozdravljenje, lahko prosijo lekarniškega farmacevta za nasvet še preden se odpravijo do izbranega zdravnika. Tovrstno svetovanje zahteva veliko znanja o zdravilih in njihovih učinkih, vednost o njihovi varni in pravilni uporabi ter nenehno spremljanje trendov novih produktov. Zato sta poslanstvo lekarn in farmacevtski poklic dandanes zelo pomembna in si zaslužita vso našo podporo. Prav zaupanje je ena od temeljih vrednot, ki se je stkala med zaposlenimi v lekarnah in njihovimi obiskovalci, kar je tudi  rezultat truda, ki ga izkazujete s sodelovanjem v akciji Najbolj cenjena  lekarna.Akcija je pripravljena v sodelovanju s Slovenskim farmacevtskim društvom in Lekarniško zbornico Slovenije. 

Predsednik Lekarniške zbornice Slovenije, Miran Golub, mag.farm.:  

Čestitke nocojšnjim slavljenkam in vsem, ki so aktivno sodelovale v akciji

 “Izbor najbolj cenjene lekarne kot vez med uporabnikom in zdravstvom deluje na profesionalni ravni, predvsem pa poudarja pomembnost farmacevtske stroke. Menim, da je akcija izbiranja najbolj cenjene lekarne je izjemno pomembna in koristna, tudi zato, ker vsem, ki delamo v farmacevtskem poklicu, daje dodatno motivacijo za kakovostno delo. Verjamem, da so vse lekarne v Sloveniji zelo strokovne. Razlike med njimi so samo v odtenkih. Čestitke vsem lekarnam, ki so aktivno sodelovale v akciji Najbolj cenjena lekarna 2015, za največ zbranih glasov pa seveda nocojšnjim slavljenkam!”

Predsednik Slovenskega farmacevtskega društva, Matjaž Tuš, mag. farm.

Vsak glas šteje! Glasovnico izpolni le zadovoljna stranka.

“Dobrodošel je vsak prejet glas, saj to pomeni, da pacienti opazijo naše storitve, prepoznajo skrb farmacevtov in so jih za njihov trud tudi pripravljeni nagraditi s tako izraženo podporo. Oddan glas pomeni, da imamo na eni strani lekarniškega pulta nekoga, ki je svoje strokovno znanje in usposobljenost združil z zvrhano mero empatije, spoštovanja in zavzetosti in da je tisti na drugi strani iz lekarne odšel tako zadovoljen, da si je odtrgal nekaj dragocenega časa in svojo hvaležnost ali zadovoljstvo izrazil tudi tako, da je izpolnil glasovnico.”

 “Farmacevtski poklic spada med tiste poklice, ki zahtevajo empatijo in razumevanje, zato lahko govorimo o poslanstvu farmacevta, in to je pomagati pacientom po najboljših močeh. Iskrene čestitke najbolj cenjenim lekarnam!”


Prvih deset v izboru za Najbolj cenjeno lekarno 2015

1.mesto – Lekarna Šentjernej – 918 glasov

2.mesto – Lekarna Vojnik – 874 glasov

3.mesto – Lekarna Domžale  – 593 glasov

4.mesto  – Lekarna Ankaran  – 571 glasov 

5.mesto – Lekarna Bršljin – 556 glasov

6.mesto – Lekarna Sveti Rok  495 glasov

7.mesto –Lekarna City Center – 471 glasov

8.mesto – Lekarna Beltinci   355 glasov

9.mesto –  Lekarna Semedela  336 glasov

10.mesto – Lekarna Cerknica 255 glasov

Zavod Kinoks je udeleženke nagradil za trud in sodelovanje v akciji. Zmagovalne lekarne so na podelitvi priznanj prejele košarico izdelkov podjetja Soria Natural, darila je predala ga. Nina Petkovšek, direktorica in predstavnica podjetja Soria Natural v Sloveniji. Lekarne, ki so se uvrstile od četrtega do desetega mesta bodo prejele nagrade za razvajanje in prosti čas.

Podrobneje o akciji Najbolj cenjena lekarna 2015

S pomočjo oddanih glasov so obiskovalci lekarn izrazili svojo mnenje o dobro ali slabše opravljenem farmacevtskem delu. Glasovanje je potekalo z glasovnicami, objavljenimi v Reviji za moje zdravje in na naši spletni strani na voljo pa so bile tudi v lekarnah. Projekt je nastal v sodelovanju Revije za moje zdravje, Slovenskim farmacevtskim društvom in Lekarniško zbornico Slovenije.

Drugo leto zapored so bralci Revije za moje zdravje in obiskovalci lekarn z glasovnicami izbirali svojo najbolj priljubljeno lekarno, ki ji pripade laskavi naziv: »Najbolj cenjena lekarna 2015«.

V Komisiji, ki je spremljala in nadzirala glasovanje so:

1.      Matjaž Tuš, mag. farm., predsednik Slovenskega farmacevtskega društva; 

2.      Miran Golub, mag. farm., predsednik Lekarniške zbornice Slovenije,vodja Lekarne Rače,

3.      dr. Marc Gašper, mag. farm., član nadzornega odbora v SFD, zaposlen v farmacevtski družbi Roche

4.      mag. Mateja Praprotnik, strokovna vodja v Lekarni Ljubljana;

5.      asist. mag. Andreja Čufar, mag. farm., spec., vodja Centralne lekarne v UKC Ljubljana,

6.      mag. Mira Abazovič, mag. farm., predsednica Sekcije javnih lekarn, zaposlena v Dolenjskih lekarnah,

7.      prof. dr. Mirjana Gašperlin, mag. farm., iz Fakultete za farmacijo,

8.      mag. Alenka Rutar-Pariš, mag. farm., vodja marketinga v Kemofarmaciji,

9.      Meta Milovanovič, mag. farm, spec., iz Lekarne Dravlje,

10.   Darja Potočnik – Benčič, mag. farm, spec., direktorica Lekarne Ptuj,

11.   Mojca Prah-Klemenčič, mag. farm., direktorica Regije Slovenija v Krki,

12.   Vladka Češek Bizjak mag.farm., vodja Lekarne pri Šišenski knjižnici in

13.   Sanja Vilfan Švajger, predstavnica Zavoda Kinoks in odgovorna urednica Revije za moje zdravje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj