Ob svetovnem dnevu hipertenzije preverite svoj krvni tlak

Avtor: Da. M.

Vsaj enkrat na leto preverite svoj krvni tlak in tako pravočasno ugotovite stopnjo tveganja za bolezni srca, možganske kapi, ledvične bolezni in bolezni oči.

Po svetovnem dnevu hipertenzije, ki ga vsako leto obeležujemo 17. maja Lekarniška zbornica Slovenije vabi vse paciente, da vsaj enkrat na leto preverijo svoj krvni tlak in tako pravočasno izvejo za tveganja za bolezni srca, možganske kapi, ledvične bolezni in bolezni oči.

Letošnji svetovni dan poteka s sloganom  »Poznaj svoje številke – spoznaj svoj krvni tlak«, namenjen pa je ozaveščanju javnosti o pomembnosti pravočasnega odkritja hipertenzije in njenega spremljanja. Hipertenziji se je mogoče izogniti s pravilnim jemanjem zdravil za znižanje krvnega tlaka, opustitvijo kajenja, zdravo telesno težo, pravilno prehrano in aktivnim načinom življenja.

Vabljeni v vašo lekarno, kjer vam bodo izmerili krvni tlak in srčni utrip, izdelali dnevnik meritev krvnega tlaka in srčnega utripa ter osebno kartico zdravil in vam z veseljem odgovorili na vprašanja v zvezi s pravilno in varno uporabo zdravil ter zdravim načinom življenja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj