Na že petem Regijskem BioCampu o zdravljenju avtoimunih bolezni

Avtor: R. M. Z.

V nedeljo se je v Ljubljani ponovno zbralo 35 najboljših študentov naravoslovnih ved iz regije, ki bodo v tem tednu s predavatelji in mentorji na Regijskem BioCampu 2015 razpravljali o novih strategijah zdravljenja avtoimunih bolezni.

Lek, član skupine Sandoz, ki organizira ta vrhunski znanstveni dogodek že pet let zapovrstjo, bo tako v Sloveniji skupno gostil že 175 najperspektivnejših študentov iz regije.

Regijski BioCamp omogoča perspektivnim študentom naravoslovnih ved vpogled v delovanje farmacevtske industrije in srečanje z izkušenimi strokovnjaki in menedžerji. Letos prihajajo na Regijski BioCamp študenti z univerz iz 13 držav: iz Slovenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Danske, Hrvaške, Irske, Italije, Makedonije, Nemčije, Poljske, Rusije, Srbije in Velike Britanije. Izmed skupno več kot 120 prispelih prijav so Sandozovi strokovnjaki izbrali 35 najboljših, ki bodo imeli priložnost spoznati se z nekaterimi vodilnimi strokovnjaki iz Leka, Sandoza in Novartisa ter predstaviti tudi svoje znanje in inovativno razmišljanje.  

Letos o avtoimunih boleznih

Središče sodobne farmacevtske industrije so bolniki in to je vsako leto ključno vodilo za izbor tematike na Regijskem BioCampu. Vsako leto je v ospredju drugačna tema, vedno pa so v središču bolniki. Letos bodo predavatelji in udeleženci razpravljali o novih strategijah zdravljenja avtoimunih bolezni, s poudarkom na revmatoidnem artritisu, najpogostejši avtoimuni bolezni.

Poleg avtoimunih bolezni bo Regijski BioCamp 2015 izpostavil še podjetniško inovativnost, novosti v generični farmacevtski in biofarmacevtski industriji, svetovne izkušnje na področju razvoja podobnih bioloških zdravil, bolnikov pogled na možnosti zdravljenja revmatoidnega artritisa, možnosti za razvoj kariere v farmacevtski industriji ter kako zagnati in voditi lastno podjetje.

Zmagovalca Regijskega BioCampa se udeležita svetovnega Novartisovega BioCampa

Osem zmagovalcev minulih štirih Regijskih BioCampov se je že pridružilo najperspektivnejšim študentom z univerz z vsega sveta na svetovnih Novartisovih BioCampih v Baslu. Poleg njih so se BioCampa v Baslu udeležili tudi nekateri drugi študenti iz Slovenije že pred izvajanjem Regijskega BioCampa. Med udeleženci iz Slovenije se lahko pohvalimo s kar dvema zmagovalcema na globalni ravni – to sta dr. Ljerka Lah in Janko Ignjatović. BioCampa v Baslu se bosta udeležila tudi zmagovalca Regijskega BioCampa 2015.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj