Vrhunska znanost in tehnologije naslednje generacije za boj z rakom

Naslovna tematika letošnjega BioCampa, ki ga organizira Novartis Slovenija, sodelovalo je 35 študentov devetih narodnosti, je bil »Napredni pristopi pri zdravljenju raka: Na presečišču vrhunske znanosti in tehnologij naslednje generacije«.

BioCamp Uroš Urleb - nagovor.
»Na letošnjem BioCampu mladim predstavljamo, kako z uporabo naprednih pristopov iščemo inovativne rešitve za bolnike po vsem svetu,« je povedal prof. dr. Uroš Urleb.

Na tridnevnem forumu so mladi spoznavali priložnosti, ki jih ponujajo digitalizacija, avtomatizacija in umetna inteligenca v boju proti rakavim obolenjem, ki sodijo med vodilne vzroke smrtnosti v Sloveniji in po svetu. »S tehnološko dovršenim in naprednim znanjem na področju raziskav in razvoja ter novimi pristopi želimo lajšati največja bremena bolezni v sodobni družbi, zato je onkologija eno izmed ključnih terapevtskih področij Novartisa.

Na letošnjem BioCampu mladim predstavljamo, kako z uporabo naprednih pristopov iščemo inovativne rešitve za bolnike po vsem svetu,« je povedal prof. dr. Uroš Urleb, direktor Novartisa d.o.o. in izvršni direktor za znanost v bioloških zdravilih v Tehničnem razvoju zdravil v Novartisu.

Novartis v Sloveniji mladim iz regije in širše je tudi letos predstavil farmacevtsko industrijo ter povezovanje s priznanimi strokovnjaki in vodilnimi menedžerji, s tem ponuja neprecenljivo priložnost za mreženje z vrhunskimi strokovnjaki iz Sloveniji in tujine ter drugimi mladimi talenti.