Obisk v lekarni Vojnik, drugi najbolj cenjeni lekarni v letu 2015

Avtor: R. M. Z.

Akcija Najbolj cenjena lekarna ima pomembno vlogo pri prepoznavnosti in promociji lekarniške dejavnosti, hkrati pa izidi kažejo tudi na to, kako lekarno sprejemajo ljudje v okolju, v katerem se ta nahaja. Tega se zavedajo tudi v Lekarni Vojnik, ki si je ob koncu letošnje akcije prislužila uvrstitev na izvrstno drugo mesto.

Zaposleni v Lekarni Vojnik so se priznanja zelo razveselili, velikega navdušenja nad izidom pa ne skrivajo niti tamkajšnji prebivalci, ki so na svojo lekarno – predvsem pa na zaposlene – zelo ponosni. Ti pravijo: »Ni lekarna tista, zaradi katere prihajamo, pomembni so predvsem ljudje, ki delajo v njej. Ti nas s svojo prijaznostjo, z ustrežljivostjo, s srčnostjo in strokovnimi nasveti vsakokrat znova prepričajo, da se radi vračamo k njim.«

Lekarna Vojnik, ki ima trenutno osem zaposlenih in je odprta vse dni v tednu, razen nedelje, je v prijetnem, mirnem kraju Vojnik, upravnem središču občine Vojnik, le streljaj od velikih trgovskih središč in mestnega vrveža. Sodi med naprednejše lekarne, saj je ena redkih lekarn v Savinjski regiji, ki se lahko pohvali z robotiziranim skladiščenjem zdravil. Glavni skrbi tamkajšnjih zaposlenih pa sta predvsem zdravje in zadovoljstvo pacientov, zato se skušajo vsakemu posamezniku čim bolj posvetiti, mu prisluhniti. Zavedajo se namreč, da ljudje velikokrat potrebujejo le kanček potrpežljivosti in posluha, da delijo z njimi svoje težave, to pa je edini način, da lahko pacientom pomagajo in jim ustrezno svetujejo. Čeprav je Zdravstvena postaja poleg lekarne in zdravniki na dosegu rok, se ljudje pogosto po nasvet oglasijo najprej k njim, preden obiščejo zdravnika. To si štejejo v čast, saj to kaže na zaupanje, ki ga ljudje gojijo do njih in njihovega strokovnega znanja. Imajo veliko strank, ki redno prihajajo, nekatere že dobro poznajo, vse več pa je tudi novih zadovoljnih strank, kar jih zelo veseli.

V Lekarni Vojnik se zaposleni trudijo, da bi aktivnosti razširili tudi zunaj lekarne, zato sodelujejo z vrtci in s šolami v občini Vojnik v smislu izvajanja predavanj (predavanja z aktualnimi in zanimivimi vsebinami, s katerimi se mladi srečujejo med odraščanjem), delavnic in obiskov lekarne. Pripravljajo tudi predavanja za laike v okviru Z-točke, ki jih organizira javni zavod, sami pa sodelujejo v smislu izvajanja predavanj tudi z raznimi društvi v občini Vojnik pa tudi zunaj nje. Da bi se še bolj približali ljudem, so pred kratkim odprli svoj profil na Facebooku, prek katerega svoje stranke ozaveščajo o novostih, aktivnostih v lekarni, akcijah in o za vsakodnevno življenje koristnimi nasveti. Zelo dobro lekarna sodeluje tudi z zdravniki Zdravstvene postaje Vojnik in zasebniki, kar dodatno prispeva k zadovoljstvu njihovih pacientov. Dobro sodelovanje z zdravniki in lekarno Psihiatrične bolnišnice Vojnik pa pripomore k primerni obravnavi bolnikov z duševnimi motnjami, pri katerih sta pravilen pristop farmacevta in njegovo svetovanje še posebej pomembna.

Priznanje, ki so ga v Lekarni Vojnik letos prejeli, je zanje potrditev, da so uporabniki z njihovim delom in s storitvami zadovoljni, da delajo dobro in v pravo smer. Je tudi dokaz, da so ljudje prepoznali njihovo strokovno delo, ustrežljivost, prijaznost, urejenost lekarne, da iz lekarne zadovoljni odhajajo in se vanjo tudi radi vračajo. Ob tej priložnosti se zaposleni v Lekarni Vojnik zahvaljujejo za veliko zaupanje in podporo vsem, ki so v tej akciji glasovali zanje. Kljub veselju, hvaležnosti in zadovoljstvu, ki ga ob tem priznanju doživljajo, pa se zavedajo, da to priznanje pomeni velik izziv za nadaljnje delo in uresničevanje farmacevtskega poslanstva.

Prispevek je bil pripravljen v sodelovanju z Matejo Kadilnik, mag. farm., in vodjo lekarne Barbaro Pangeršič, mag. farm.


PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj