V Mariboru o kirurškem zdravljenju hrbtenice

Avtor: R.M.Z.

V mariboru je oktobra potekal 6. mednarodni simpozij z naslovom Maribor Spine. Tradicionalni simpozij združuje strokovnjake, ki se ukvarjajo s kirurškim zdravljenje hrbtenice in se posvečajo predvsem novostim pri sodobnem kirurškem zdravljenju obrabnih sprememb ter poškodb vratne in ledvene hrbtenice.
Simpozij je organiziral Oddelek za nevrokirurgijo v sodelovanju z Oddelkom za travmatologijo in Oddelkom
za ortopedijo UKC Maribor. Program simpozija je bil razdeljen na dva dela, v prvem delu so v hotelu Habakuk obravnavali različne teme in vidike zdravljenja ledvenih in vratnih hrbtenic. V sodelovanju z Anatomskim inštitutom Univerze v Mariboru pa je potekal praktični del, na katerem so udeleženci imeli možnost v praksi preizkusiti vse novosti pri kirurškem zdravljenju hrbtenic.
“Že v preteklih letih smo uspešno organizirali več mednarodnih srečanj v Mariboru. Maribor Spine je postal tradicionalni simpozij, ki združuje kirurge iz širše regije kot tudi celega sveta. Udeleženci simpozija se radi vračajo v Maribor, saj je simpozij eden kvalitetnejših v tej regiji. Tudi letošnji simpozij je pritegnil veliko število mednarodno priznanih strokovnjakov s področja kirurškega zdravljenja hrbtenice. Srečanje je že zdavnaj prerastlo regionalne okvirje, saj bomo tudi letos poleg slovenskih strokovnjakov ponovno pozdravili mednarodno priznane kirurge iz Nemčije, Avstrije, Švice, Italije, Španije, Rusije in Južne Afrike. Izjemno pisana mednarodna udeležba je vsekakor veliko priznanje našemu srečanju, kot tudi celotnemu UKC Maribor in kirurgom, ki se ukvarjajo s spinalno kirurgijo. Za nas organizatorje pa je vsekakor takšna udeležba nedvomno priznanje za nadaljnje delo”, je povedal predsednik organizacijskega odbora, mag. Matjaž Voršič, dr. med.
Foto: Bigstock

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj