Akcija: imate doma papir, zamaške, stare odeje? Prinesite jih!

Avtor: R. M. Z.

V soboto, 3. junija, se bo pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani odvijala 19. akcija zbiranja papirja, ki jo organizira Društvo za zaščito živali Ljubljana. Zbirali bodo star papir, opremo in hrano za živali, zamaške ter odpadne originalne karuše. 

Na prizorišču bo za sodelujoče v akciji potekala nagradna igra, društvo pa pripravlja tudi predavanje o psih.

Prav vsak kupček zbranega papirja šteje, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana. Tudi tokrat bodo del zbranih sredstev namenili Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP – Slovenski Veterinarji Sterilizirajo Potepuhe. V akciji bodo sodelovali tudi prostovoljni gasilci PGD Ljubljana – Vič, prostor pa bo odstopil Center Vič. 

Za dobrotnike tudi nagradna igra

Akcija bo potekala od 8. ure zjutraj do 18. ure popoldne. V tem času bodo vsi, ki bodo prinesli papir ali druge stvari, ki jih zbirajo prostovoljci, lahko sodelovali v nagradni igri. Ob 17. uri se bo na prizorišču odvijalo brezplačno predavanje o pasji telesni govorici. Predavala bo inštruktorica Alja Willenpart iz Pasje šole ZA PSA. 

Na dogodku bo društvena stojnica, kjer je vsak nakup dobrodelen. Izdelki, večinoma ročno delo prostovoljcev, so namenjeni ljudem in njihovim ljubljenčkom. Prostovoljci bodo odgovarjali tudi na vprašanja o živalih, njihovi oskrbi in zaščiti. 

Kaj lahko prinesete?

Poleg starega papirja, odpadnih originalnih kartuš in plastičnih zamaškov lahko prinesete tudi:

  • odeje, rjuhe, brisače,
  • posodice, igrače,
  • povodce, ovratnice, oprsnice,
  • plenične podloge,
  • mleko za mačje in pasje mladiče,
  • hrano za pse in mačke,
  • sredstva za zatiranje bolh in klopov,
  • sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev,
  • razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila. 

Če se v soboto, 3. junija ne uspete udeležiti dobrodelne akcije pred Centrom Interspar Vič in imate doma odeje, rjuhe, povodce, posodice in druge zgoraj naštete stvari, ki jih ne boste pogrešali, jih lahko med tednom med 8. in 15. uro prinesete v Šolsko veterinarsko ambulanto, ki se nahaja na naslovu Cesta v Mestni log 47, 1000 Ljubljana.

Društvo za zaščito živali Ljubljana se že od leta 1999 zavzema za dostojno življenje vseh živali. Člani se osredotočajo predvsem na izobraževanje in osveščanje javnosti, saj verjamejo, da bo le to prineslo dolgoročno izboljšanje življenj živali. Izvajajo izobraževanja za otroke, mladino in odrasle, organizirajo akcije, na dogodkih informirajo ter zbirajo sredstva. Leta 2016 so ustanovili tudi pasjo šolo ZA PSA. Več informacij o društvu najdete na spletnem mestu www.dzzz.si.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj