Zdrav dan se začne z zdravim zajtrkom

Avtor: I. J.

14. november 2015 bo zaznamoval svetovni dan sladkorne bolezni. Ob tej priložnosti člani Rotaract kluba Celje v sodelovanju z Združenjem diabetikov celjske regije pripravljajo projekt, s katerim bi radi ljudi ozavestili o pomenu zdravega načina življenja, ki dokazano zmanjšuje možnosti za pojav sladkorne bolezni. 

V soboto, 14. novembra 2015, bodo na celjski mestni tržnici postavili zdravo stojnico in od 9. ure dalje pripravljali zdrave zajtrke ter mimoidočim odgovarjali na vprašanja o sladkorni bolezni.                                                                                                       

Na ta način bodo opozorili na problematiko sladkorne bolezni, saj je ravno eden izmed tipov diabetesa zelo povezan s pretežno sedečim načinom življenja in manj zdravim načinom prehranjevanja. Če bi živeli dovolj časa, bi se sladkorna bolezen najverjetneje razvila pri vseh, vendar lahko s pravilnim načinom življenja veliko pripomoremo k temu, da ostanemo zdravi. Pomembnost dejanj v sedanjosti namreč veliko pripomore k prihodnosti brez bolezni. Če pa do bolezni pride, jo je ključno pravočasno prepoznati in tako poskrbeti za leta, ki sledijo.

Tudi Svetovna zdravstvena organizacija opozarja na bistven pomen zdravega načina življenja in želi ljudem pomagati s smernicami prehranjevanja, po katerih se mora zdrav dan začeti z zdravim zajtrkom. Ravno zaradi tega bodo člani Rotaract kluba Celje obiskovalcem zdrave stojnice na mestni tržnici ponudili zdrav zajtrk, prav tako pa bodo za vse mimoidoče na voljo za morebitna vprašanja o sladkorni bolezni, njenih znakih in preventivnih ukrepih. Poleg tega si boste na stojnici lahko brezplačno izmerili vrednost sladkorja v krvi. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj