Urbani tekači vabijo na Tekaško pohodniški tabor Hvar 2020

Tabor je zelo primeren za vse sproščene tekače in tudi tiste, ki ne tečejo, a toliko raje hodijo. Tam, kjer bodo eni tekli, bodo drugi lahko hodili. Vmesni pa malo tekli in več hodili ali obratno. Osnovno vodilo pri tem je, da je vsakemu primerno, kajti takrat je tudi prijetno in najbolj koristno.

Tekaško pohodniški tabor Hvar 2020 organizira Športno društvo Urbani tekači, ki ga vodi tekaški trener Urban Praprotnik, profesor športne vzgoje. Foto: Bigstock

Na tekaško pohodnem taboru po izjemnem otoku Hvaru si boste privoščili tri tekaške ali pohodne poti. Prva vas bo vodila iz središča mesta Hvar po naravnem parku Pelegrin, druga po izjemno lepi razgledni cestici po južni strani otoka in tretja po starograjskem polju. Privoščili pa si boste tudi tri pohode. En pohod ob morju iz mesta Hvar do Milne, drugi pohod od Milne skozi vasi malo in veliko Grablje. Tretji pohod pa na Napoljun.

Prehranska delavnica in zanimiva predavanja

Nastanjeni boste v prostornih sobah čudovitega hotela Park v središču mesta Hvar. V njihovi kuhinji bodo pripravljali gurmanske zgodnje večerje samo za vas. V času, ko bo v Ljubljani še mraz, si boste na Hvaru že lahko privoščili tople sončne žarke ob kavici na trgu. Tako kot vsako leto vas bosta tudi tokrat čakali domači maserki, ki jima boste prepustili utrujene mišice. V programu je poleg predavanj (Naravna nega hrbtenice, Kakšen je človeku prijazen tek, Dioklecian in rimski imperij, Hvar skozi čas) tudi prehranska delavnica.

Program tabora

V ceno tekaško pohodniškega tabora je vključeno: tekaško pohodno vodenje po Hvaru, spremljava kombija, okrepčila med potjo, prevozi na start in nazaj, vodenje pohodov in jutranjih sprehodov, predavanja, prehranska delavnica in organizacija tabora. Za prevoz do Splita, kjer boste parkirali avtomobile in se s hidrogliserjem ali trajektom odpeljali na Hvar, se boste povezali med seboj in napolnili prosta mesta v avtih in kombiju. Zato se prijavite na tabor, četudi nimate lastnega prevoza.

Na voljo dva termina:

  • 15. 2. – 22. 2. 2019 (z možnostjo zaključka na Splitskem maratonu)
  • 23. 2. – 2. 3. 2019 (z možnostjo začetka na Splitskem maratonu)

Cene :

  • Bivanje Hotel Park (polpenzion): 38 EUR/dan, otroci do 2 let gratis, do 6 let 10 EUR/dan, do 12 let 20 EUR/dan. To plačamo na recepciji hotela.
  • Program: 90 EUR (cena za hvarske povratnike je 70 EUR). Otroci imajo program brezplačen.V ceni programa ni masaže. Sicer je dogovorjena cena masaže 15 EUR/30 min. To plačamo na TRR Športnega društva Urbani tekači.

Podrobnosti programa in prijavnico najdete TUKAJ.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj