Srečanje zasebnih lekarnarjev Slovenije

Avtor: Martina Klanjšček, mag. farm.

Slovenski zasebni lekarnarji se združujemo v Sekciji zasebnih lekarnarjev pri Lekarniški zbornici Slovenije. Prek svojih predstavnikov sodelujemo v organih zbornice, vsi skupaj pa se na dvodnevnem sestanku srečujemo dvakrat letno. Tako skupaj preživimo konec tedna, ki ga običajno posvetimo strokovnim in organizacijskim temam. 

Pomemben motiv naših srečanj je tudi druženje, utrjevanje prijateljskih vezi in izmenjava izkušenj. Zasebni lekarnarji smo namreč razpršeni po vsej Sloveniji in zelo obremenjeni z vsakdanjimi obveznostmi, saj moramo poleg osnovnega dela s pacienti opraviti tudi vsa dela v zvezi z vodenjem lekarne. To zadnje nam vzame veliko časa, saj moramo veščine za vodenje poslov pridobivati sproti – z dodatnim izobraževanjem, iskanjem nasvetov in izmenjavo izkušenj. Zato so taka srečanja za vse zelo dobrodošla.

Seveda ostaja najpomembnejši del vseh naših aktivnosti delo s pacienti, ki prihajajo v naše lekarne. Hočemo ga opraviti na visoki profesionalni ravni, z individualno obravnavo in s svetovanjem ( ali odsvetovanjem) uporabe zdravil, prehranskih dopolnil in medicinskih pripomočkov. Zavedamo se poslanstva našega poklica, ki ni samo izdaja zdravil, ampak tudi skrb za njihovo pravilno in varno uporabo. Prisluhniti moramo pacientu, se pogovoriti o njegovih težavah in mu s pomočjo svojega znanja o zdravilih in zdravju svetovati ukrepe za reševanje njegove težave.

Prav je, da se pacienti zavedajo, kaj vse jim lekarna lahko ponudi, zato smo na naše letošnje srečanje povabili predstavnico podjetja, ki prek revije Moje zdravje vodi akcijo izbora »naj lekarne«. Zasebni lekarnarji se doslej nismo preveč trudili s sodelovanjem v akciji, vendar smo skozi razpravo ugotovili, da je pomembno podpreti vse aktivnosti, ki pripomorejo k promociji našega poklica in ki ljudi seznanjajo z vsemi možnostmi, ki jih nudi lekarna na poti ohranjanja in pridobivanja zdravja. Ne nazadnje je lekarniška dejavnost med vsemi zdravstvenimi dejavnostmi ljudem najlažje in najhitreje dostopna.   

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj