Zbrali so 22 kilogramov papirja

Avtor: R. M. Z.

Minulo soboto so se ljubitelji živali izkazali: Društvo za zaščito živali Ljubljana je priredilo akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim, v zabojnikih pa se je nabralo 22.140 kg papirja.  Količina papirja je pomembna, pravi zakonita zastopnica društva Maša Cerjak Kastelic, ni pa edini cilj.

»Zelo pomembno se nam zdi, da ljudje pridejo na naše akcije, da se angažirajo v pomoč živalim, nas spoznajo v živo in izvejo kaj novega o zaščiti živali,« je poudarila.

Poleg papirja so ljudje pred Center Interspar Vič v Ljubljani prinašali še hrano in opremo za živali, plastične zamaške ter prazne kartuše. Slednje bodo koristno porabili Zavod SVSP – Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe, ter zavetišča Ljubljana, Horjul in »Meli« Trebnje. Tudi del izkupička od zbranega papirja je namenjen Zavodu SVSP in Zavetišču Horjul.

Brez prijateljev ne gre

Akcija poteka že deseto leto in poleg prostovoljcev Društva za zaščito živali Ljubljana imajo v njej ključne vloge tudi številne druge organizacije. Prostovoljni gasilci PGD Ljubljana – Vič so nepogrešljivi pri natovarjanju papirja v zabojnike, ki jih priskrbi podjeje Gorenje Surovina. Center Vič odstopi prostor za izvedbo akcije ob svojem nakupovalnem središču. Različna podjetja donirajo nagrade za nagradno igro, ki poteka na akciji, darilca za sodelujoče ter malico za pridne prostovoljce. 

Pes, ki zeha, ni nujno zaspan

Društvo za zaščito živali Ljubljana se osredotoča predvsem na osveščanje in izobraževanje, zato ni naključje, da so tudi akcijo zbiranja papirja popestrili s kratkim predavanjem. Inštruktorica Alja Willenpart iz društvene pasje šole ZA PSA je predstavila telesno govorico psov. Udeleženci so spoznali, da zehanje pri psu ne pomeni nujno zaspanosti – spada med miritvene signale, ki jih psi uporabljajo, ko jim je neprijetno, z njimi pa tudi izražajo vljudnost. Izvedeli so tudi, zakaj njihovi ljubljenčki na marsikateri fotografiji gledajo stran, in še marsikaj zanimivega.

Foto: DZZŽ Ljubljana

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj