Na maratonu Istra Granfondo skoraj 700 kolesarjev

Avtor: R. M. Z.

Minuli konec tedna je v severozahodni Istri mrgolelo kolesarjev. Potekala je šesta izdajamednarodnega kolesarskega maratona Istra Granfondo. Letos je maraton privabil skoraj 700 profesionalnih in rekreativnih kolesarjev iz 16 držav. Največ je bilo slovenskih kolesarjev, sledili so jim hrvaški, italijanski in avstrijski. 

V soboto je potekala glavna dirka, ki se je začela in končala v Steli Maris, in sicer tik ob stadionu Gorana Ivaniševića. Kolesarji sol ahko izbirali med dvema progama, Istra Granfondo Small, ki je bila dolga 90 km in z 880 m vzponov, in Istra Granfondo Classic, ki je bila dolga 136 km in z 1450 m vzpona. V močni mednarodni konkurenci je na velikem maratonu zmago slavil Gregor Sikošek, na Small maratonu pa je bil najhitrejši Matic Plaznik.

Med vsemi zbranimi kolesarji je bila letos veliko presenečenje skupina kolesarjev, ki je prišla celo iz Kanade, med drugim pa so organizatorji zabeležili tudi porast zanimanja kolesarjev iz Velike Britanije.  

“Ta maraton je bil zame odlična športno-turistična izkušnja, ki si jo bom zapomnil za vse življenje. Proga je odlična, prekrasna pokrajina, varnost in signalizacija zelo dobri. Še posebej me je presenetilo veselo, pozitivno vzdušje in druženje po dirki. Užival sem v Umagu in pozivam vse kolesarje da se naslednje leto prijavijo na Istra Granfondo,” je povedal slovenski kolesar Gregor Bole.  

Mednarodni kolesarski maraton v Istri se je spremenili v pravi športni vikend dogodek, ki privablja vse več obiskovalcev in prispeva k povečanju števila nočitev v regiji tudi izven poletnih mesecev. Spremljevalni program je pritegnil številne rekreativce in družine. V otroškem programu je sodelovalo 150 otrok, na območju Stella Marisa pa so se zbrali številni obiskovalci in kolesarji na tradicionalnem Pasta Partyju.

Foto: organizator

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj