Zbrali več kot 18 ton papirja za živali

V soboto, 5. oktobra 2019, je Društvo za zaščito živali Ljubljana priredilo 24. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim. Prostovoljci so z uspehom akcije zelo zadovoljni, saj so zbrali kar 18.840 kilogramov starega papirja.

Z akcijo želijo prostovoljci sporočiti, da lahko prav vsak od nas pomaga živalim. Foto: DZZŽ Ljubljana

Obiskovalci so na prizorišče prinesli tudi mnogo potrebščin in hrane za živali. Te donacije so bile skupaj z delom sredstev od papirja namenjene dvema organizacijama, ki vsaka na svoj način skrbita za nikogaršnje živali: Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Z akcijo želijo prostovoljci sporočiti, da lahko prav vsak od nas pomaga živalim. Društvo za zaščito živali Ljubljana deluje že več kot 20 let. Ukvarja se predvsem z osveščanjem in izobraževanjem. Skozi predavanja, delavnice za otroke, izobraževalna gradiva, svetovanje posameznikom in osveščevalne kampanje člani širijo zavedanje, da so živali čuteča bitja in naša skupna odgovornost. 

Vsak od nas lahko pomaga živalim, pravijo v Društvu za zaščito živali Ljubljana.

Akcije zbiranja papirja se odvijajo dvakrat letno. Prvo soboto v juniju in prvo soboto v oktobru člani društva svoje podpornike ter druge ljubitelje živali povabijo pred Center Vič v Ljubljani, kjer se poleg zbiranja papirja dogaja še marsikaj zanimivega.

Za obiskovalce so pripravili poučne zloženke o zaščiti živali. Tokrat so posebno pozornost posvetili našim velikim zverem: medvedu, volku in risu. Vsi, ki so prispevali papir ali potrebščine za živali, so se lahko vključili v nagradno igro, ki so jo omogočili donatorji.

Prostovoljci so z uspehom akcije zelo zadovoljni, saj so zbrali kar 18.840 kilogramov starega papirja.

Če ste zamudili tokratno akcijo, imate naslednjo priložnost 6. junija 2020. Če se že prej nabere veliko starega papirja, pa ga lahko oddate v katerikoli poslovalnici podjetja Surovina, ob tem pa poveste, da papir oddajate v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj