3. dobrodelna akcija zbiranja rabljenih očal pomagala več kot 7.500 posameznikom

Avtor: R. M. Z.

Hofer je v partnerskem sodelovanju z Lions klubom Trnovski zvon že tretjič zapored organiziral vseslovensko dobrodelno akcijo zbiranja rabljenih korekcijskih in sončnih očal. Akcija, ki je potekala od konca marca, se je po osmih tednih zaključila z zavidljivim številom zbranih očal, ki so odpotovala v dežele tretjega sveta, k tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je kar 153 milijonov ljudi slabovidnih. Med njimi je v ekonomsko nerazvitih državah več milijonov takšnih, ki si očal ne morejo privoščiti. V ta namen se je Hofer že tretjič zapored odločil podpreti uspešen mednarodni projekt zbiranja rabljenih korekcijskih in sončnih očal ter ljudem v ekonomsko manj razvitih državah omogočiti boljše življenje.  

V akciji, ki je potekala od 26. marca do 21. maja 2015, je bilo mogoče rabljena korekcijska ali sončna očala oddati v zbirnih škatlah v vseh 76 Hoferjevih poslovalnicah v Sloveniji. Hoferjevi kupci so v osemtedenski akciji z združenimi močmi zbrali pohvalno število rabljenih očal – več kot 7.500 se jih je nabralo. Na ta način so lahko s svojimi očali, ki jih ne potrebujejo oziroma ne uporabljajo več, namesto da bi pristala v smeteh, pomagali ljudem s težavami vida.

»Z dobrodelnimi aktivnostmi želimo že danes misliti na jutri, zato z veseljem priskočimo na pomoč tam, kjer to možnost imamo. Tudi majhna pomoč naših kupcev spreminja življenja veliko ljudi, zato smo zbiranje očal omogočili tudi letos,« pravijo pri Hoferju. Vsa zbrana očala so bila pregledana s strani Lions-ov ter nato poslana v zbirni center LC Medico v Le Havru, v Francijo. Tam so jih ponovno pregledali, očistili in označili z optičnimi parametri ter jih posredovali v dežele tretjega sveta njihovim končnim uporabnikom.    

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj