“Ljubljana na kolesu” tudi z dobrodelno noto

V naslednjem tednu so vsi v Ljubljani vabljeni, da za svoj prevoz uporabljajo kolo. Akcija poteka od 27. maja do 3. junija 2021.

Dogodek Ljubljana na kolesu je umeščena v program Razgibajmo Ljubljano, ki že več kot 10 let povezuje subjekte, ki v mestu skrbijo za športno vadbo vseh generacij. Foto: Bigstock

Kolesarjenje je mobilnost prihodnosti in v mestih edina prava zamenjava za osebni avto še posebej v povezavi z javnim prevozom. Do tega spoznanja prihaja vedno več ljudi, ko izkušajo vsestranske, tudi gospodarske koristi mestnega kolesarjenja in se vedno bolj zavedajo, koliko vpliva ima vsakodnevno kolesarjenje na boljši zrak, na splošno zdravje in javno življenje.

Dogodek Ljubljana na kolesu je umeščena v program Razgibajmo Ljubljano, ki že več kot 10 let povezuje subjekte, ki v mestu skrbijo za športno vadbo vseh generacij. Organizatorji še posebej izpostavljajo željo po vključitvi kar se da velikega števila udeležencev. Zato se bodo v projekt poleg kolesarskih društev in klubov aktivno vključile tudi četrtne skupnosti in s tem poudarile pomen urbanega kolesarjenja.

»Ljubljana na kolesu« je del širše vseslovenske akcije Kolesarimo.Skupaj. Poseben poudarek bo na kolesarjenju gibalno oviranih oseb, ki jim bo tudi namenjen dobrodelni del akcije. Zbrana sredstva, ki jih bodo zbirali preko SMS donacij KOLESARIMO5 na 1919, bo fundacija namenila predvsem mlajšim z gibalnimi težavami in tistim s posledicami po poškodbi ali bolezni hrbtenice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj