8. Krkin teden humanosti in prostovoljstva

Že osmo leto zapored poteka Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Tradicionalno se je začel s krvodajalsko akcijo v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru.

Krkin teden humanosti in prostovoljstva je že osmi po vrsti. Foto: Krka

Številni so že darovali obleke, obutev in druge potrebščine ter hrano za male živali, zbiranje potrebščin pa bo potekalo še vse do konca tega tedna. Marljivi prostovoljci so hitrost in učinkovitost pokazali pri pakiranju živil in sortiranju oblačil na Karitasu in Rdečem križu.

Zelo prijetna druženja so potekala v številnih domovih starejših občanov po Sloveniji. Skupaj s stanovalci so reševali vaje za urjenje spomina, zapeli in zaplesali ter sodelovali na različnih ustvarjalnih delavnicah.

Zanimiv program so pripravili tudi za varovance varstveno-delovnih centrov. V Novem mestu so za učence OŠ Dragotina Ketteja organizirali plesno delavnico, varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga, Ig, so si ogledali Notol 2, z varovanci Mladinskega doma Malči Beličeve pa so se kopali v Termah Dolenjske Toplice.

V sodelovanju z Rdečim križem so Krkini prostovoljci pomagali tudi nekaterim posameznikom, potrebnim delovnih rok, tudi na njihovih domovih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj