Mariborski dijaki Biotehniške šole se učijo čebelariti

V petek, 31. 05., s pričetkom ob 9.30 uri, bodo dijaki Biotehniške šole Maribor skupaj z dijaki šole Stadtteilschule Rissen iz Hamburga, zasadili medovite rastline na medovitem vrtu Biotehniške šole Maribor (pri čebelnjaku na Račjem dvoru), kar je uvod v zaključne aktivnosti projekta Lahko smo prijaznejši do narave (We can bee friendlier to the nature).

V okviru projekta “Lahko smo prijaznejši do narave” se dijaki učijo pridelovati, predelovati in tudi prodajati povsem naravne izdelke, kakor tudi medkulturno sodelovati in delovati v ekipi. Projekt je del programa Erasmusin traja od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2019. V Mariboru bo potekala zadnja izmenjava dijakov z različnimi delavnicami, v katerih se bodo učili čebelariti, izdelovati med, urejati medoviti vrt, pregledovati čebelje družine, …

Tekom projekta so se že izvedle številne različne aktivnosti, med drugim tudi: primerjava pridelave buč sorte Štajerska golica, sušenje bučnic, praženje, priprava embalaže za prodajo, priprava zelenjavnega čipsa, jabolčnega soka in ciderja, rez sadnega drevja in vinske trte, permakultura, ekološko kmetovanje, raziskovanje kulturne dediščine v Sloveniji in Nemčiji, analiza tal in vode, spremljanje in primerjava vremenskih razmer med državama, izdelava naravnega zidu in zeliščne spirale za medovite rastline, priprava tradicionalnih jedi ter priprava filma o projektu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj